Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centras „Maisto banko“ akcijos metu paramą rinko MAXIMA parduotuvėje Prienų mieste. Akcijos metu 468 geradariai paaukojo daugiau kaip 500 kg įvairių maisto produktų (967 vnt.).

Palyginti su pavasarį vykusia akcija, maisto produktų surinkta daugiau, nors aukojančiųjų buvo mažiau. Daugiausia suaukota makaronų, kruopų, ryžių ir cukraus. Mažuosius paramos gavėjus galėsime pradžiuginti įvairiais skanėstais: sausais pusryčiais, uogiene, šokoladu.

„Pastebėjome, kad prie akcijos prisijungia vis daugiau jaunų žmonių, kurie įsigydami bulvių traškučių ir šokolado sau, nepamiršo nupirkti pakelio makaronų ar cukraus, kad paremtų nepasiturinčiuosius. Tai labai džiugina ir parodo, jog mūsų jaunimas nėra abejingas“, – pasidžiaugė Socialinių paslaugų centro socialinio darbo organizatorė Inga Barkauskienė.

Už akcijos organizavimą Prienuose atsakingos SP centro specialistės teigimu, surinkta parama Socialinių paslaugų centre maisto paketais bus dalinama daugiavaikėms mažas pajamas gaunančioms šeimoms ir skurdžiai gyvenantiems senjorams. Atrenkant paramos gavėjus, bus atsižvelgiama ne tik į finansinę asmens ar šeimos padėtį, bet ir į buities sąlygas, gyvenimo būdą. Dalis paramos, kaip ir kasmet, bus skirta suvartoti centro dienos užimtumo grupių lankytojams bei vaikų dienos centrą „Pienės pūkas“ lankančių vaikų maitinimui.

Socialinio paslaugų centro darbuotojai dėkingi visiems geradariams, dosniai aukojusiems nepasiturinčioms šeimoms ir senjorams, bei prie akcijos įgyvendinimo savo nuoširdžiu darbu jau nebe pirmus metus prisidedantiems savanoriams iš Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos, Prienų „Žiburio“ gimnazijos ir Socialinių paslaugų centro – jų šiais metais buvo net 42. „Su visų prisidėjusiųjų pagalba apie 60 šeimų sulauks džiugesnių ir sotesnių didžiųjų metų švenčių, o patys žmonės, sušildyti abipusio gerumo ir atjautos, net neabejojame, taps laimingesni“, – kalbėjo I. Barkauskienė.

Nemajūnų dienos centro duomenimis, „Maisto banko“ akcijos metu IKI prekybos centre Birštone geradariai paaukojo 899 vienetus įvairių maisto produktų ir kitų prekių, kurios bus išdalintos mažas pajamas gaunančioms šeimoms, vienišiems senjorams.

IMG_6904

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close