Apdovanoti geriausi fotografijų autoriai

Kultūros paveldo dienos proga Birštono kultūros centre atidaryta nuotraukų paroda „Gamtos, kultūros ir nematerialaus paveldo darna Birštono istorinėje aplinkoje“.

 

Merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė, kad fotografijose užfiksuota kurorto kultūros paveldo objektai, kad nuotraukos puikios ir kokybiškos. „Džiaugiuosi, kad turime talentingų žmonių, jaunimo ir gerą fotografų studijos vadovą Povilą Veterį“, – sakė merė.

Savivaldybės vadovė įteikė apdovanojimus fotografų studijos „Varpas“ prizininkams Gerdai, Neringai, Vytautui ir Aivarui. Taip pat buvo apdovanoti ir vyresniosios kartos fotografai Juozas Milaknis ir Vytautas Klimavičius.

Kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis pažymėjo, kad konkursui buvo pristatyta 120 nuotraukų, iš jų tik 47 atrinktos parodai. Iš daugybės gerų fotografijų atrinkti pačias geriausias buvo sunku.

Už šią parodą atsakingas Birštono savivaldybės administracijos architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas Mantas Michaliunjo sakė, kad iš Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus gavus paraginimą gimė idėja užfiksuoti nuotraukose išgražėjusį Birštoną ir jo kultūros vertybes bei paveldą.

Gražia paroda pasidžiaugė ir atidaryme dalyvavę Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėjas Svaigedas Stoškus ir Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos inspektorė Asta Naureckaitė.

DSCF8364

DSCF8379

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close