Žemei visada reikia draugų ir meilės

Kovo 20-oji, Žemės diena, Balbieriškio pagrindinėje mokykloje buvo pažymėta Ekologinio plakato konkurso „Žemei reikia draugų. Mažiau šiukšlių!“ darbų pristatymu ir parodos atidarymu. Konkurse dalyvavo Prienų rajono bendrojo lavinimo mokyklų, Kauno rajono Lapių ir Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinių mokyklų mokiniai.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konkursui buvo pristatyta 193 darbai, kuriuos vertino komisija. Jos pirmininkas – Remigijus Janušaitis, Birštono meno mokyklos dailės mokytojas ekspertas, sekretorė – Oksana Radzvilavičienė, Prienų švietimo centro metodininkė, narės – Ilona Ramanauskienė, Prienų rajono savivaldybės administracijos Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vyriausioji specialistė, bei Virginija Zujienė, Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė.

Susirinkusiuosius į mokyklos aktų salę pasveikino žinomi pasakų herojai: Pepė Ilgakojinė, Karlsonas, kuris gyvena ant stogo, ir Mažylis bei visų vaikų draugas garsusis Gustavas. Mokiniai vaidybos forma paaiškino šiukšlių rūšiavimo bei žvejybos taisykles, priminė, kaip galima suderinti romantiką ir praktiką, kad būtume priimti kaip gamtos nedaloma dalis.

Šios gražios šventės dalyvius sveikino Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Valančius, kuris pasidžiaugė, kad ekologinio plakato konkurse dalyvauja ne tik Prienų savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklos, bet ir mokiniai iš kaimyninių rajonų mokyklų.

Sveikinimo žodį konkurso dalyviams ir svečiams tarė ir Prienų savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, Balbieriškio parapijos klebonas Remigijus Veprauskas, Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė. Jie dėkojo vaikams už gražias iniciatyvas gyventi ekologiškai, švariai ir mylėti Žemę.

Apdovanojimus laimėtojams ir nominantams įteikė Prienų švietimo centro metodininkė O. Radzvilavičienė.

Darbai apdovanojimui atrinkti pagal amžiaus grupes

I vieta – Rytė Sakalaitė iš lopšelio-darželio „Gintarėlis“ priešmokyklinės ugdymo grupės (pedagogė Loreta Radzevičienė);

5–8 kl. – Gabija Žiūkaitė, Jiezno gimnazijos 8 klasės mokinė (mokytoja Audronė Jusienė);

9–12 kl. – Ieva Čepkauskaitė, Jiezno gimnazijos 10 klasės mokinė, (mokytoja Audronė Jusienė).

II vieta – 1–4 kl. – Gerda Žvirblytė, Balbieriškio pagrindinės mokyklos 2 klasės mokinė (mokytoja Ramutė Švedienė);

5–8 kl. – Rusnė Barakauskaitė, Jiezno gimnazijos 8 klasės mokinė (mokytoja Audronė Jusienė);

9–12 kl. – Daina Mazuronytė, Jiezno gimnazijos 9 klasės mokinė (mokytoja Audronė Jusienė).

III vieta – 1–4 kl. – Emilis Vaitauskas, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos 4b klasės mokinys (mokytoja Rima Lyberienė);

5–8 kl. – Egita Kaminskaitė, Šilavoto pagrindinės mokyklos 6 klasės mokinė (mokytoja Rasina Galinienė);

9–12 kl. – Karolina Klimavičiūtė, Stakliškių gimnazijos 12 klasės mokinė (mokytoja Lina Andriukevičienė).

Nominacijos už darbus

Už temos atskleidimą – Airida Ališauskaitė, Balbieriškio pagrindinės mokyklos 3 klasės mokinė (mokytoja Gražina Antanavičienė).

Už meniškumą – Gabija Savickaitė, Balbieriškio pagrindinės mokyklos 4 klasės mokinė (mokytoja Ona Žvirblienė).

Už kūrybišką idėjos perteikimą – Eitvydas Tichonovas, Trakų r. Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos 4 klasės mokinys (mokytoja Rita Astrauskienė).

Už idėją – Linas Zujus, Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pradinio ugdymo skyriaus 1 klasės mokinys (mokytoja Aldona Gregerienė).

Už dekoratyvumą – Austėja Meduneckaitė, Trakų rajono Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos 4 klasės mokinė (mokytoja Rita Astrauskienė).

Už dekoratyvumą – Agnė Riaubaitė, Šilavoto pagrindinės mokyklos 7 klasės mokinė (mokytoja Rasina Galinienė).

Už tapybiškumą – Augustė Volungevičiūtė Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos 7 a klasės mokinė (mokytoja Dalia Dragūnienė).

Už plakatiškumą – Geistė Birškutė, Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos 7 klasės mokinė (mokytoja Dalia Audėjaitienė).

VĮ Prienų miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistas, JMB koordinatorius Kastytis Tarasevičius atminimo dovanėles įteikė Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pradinio ugdymo skyriaus 3 klasės mokinei Mingailei Keršulytei, Skriaudžių pagrindinės mokyklos 1 klasės mokiniui Justui Rutkauskui, Prienų rajono „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinei Gabijai Stankevičiūtei, Prienų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ auklėtinei Akvilei Jasaitytei ir Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos mokinei Dovilei Tuklytei.

Prizus konkurso dalyviams įteikė ir keletas rėmėjų, kuriems patiko vaikų darbeliai. Balbieriškio seniūnė S. Ražanskienė apdovanojo Balbieriškio pagrindinės mokyklos 7 klasės mokinį Luką Beniulį, o Prienų sveikos gyvensenos klubo atstovė Vida Januškevičienė prizus įteikė Jiezno gimnazijos mokinei Kamilei Urbelytei ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos 4 klasės mokiniui Džiugui Žvirbliui. Nemuno kilpų regioninio parko atstovė Loreta Šaltienė savo prizus skyrė Balbieriškio pagrindinės mokyklos 9 klasės mokinei Gabrielei Jarapskaitei, Prienų vaikų darželio „Saulutė“ auklėtinei Augustei Leonavičiūtei ir Stakliškių gimnazijos devintokei Violetai Ivanovaitei.

Kaip ir praėjusiais metais, Balbieriškio krašto ūkininkai ir verslininkai irgi įsteigė prizus, kuriais apdovanojo jiems patikusių darbelių autorius. Ūkininkai Danutė ir Vidmantas Petraškai, Dalia ir Vincas Žvirbliai, Agnė ir Audrius Mitrulevičiai, Rasa ir Algimantas Mieliauskai, Elvyra ir Sigitas Juodžiukynai vaikams nepagailėjo ne tik nuoširdžių žodžių, bet ir mielų dovanėlių.

Šio konkurso rezultatais džiaugėsi ir Prienų savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Laimutė Jančiukienė. Pasak jos, malonu, kad žaliąja idėja užsikrečia vis daugiau mokyklų ir vaikų bei jų tėvelių. Nuo to mūsų Žemei tik geriau.

Mokyklos direktorius S. Valančius dėkojo konkurso dalyviams ir svečiams, o organizatoriams ir rėmėjams įteikė po simbolinį keraminį obuolį.

Po renginio visi skubėjo į lauką, kur, pasinaudodami vienokiomis ar kitokiomis priemonėmis, stebėjo dalinį Saulės užtemimą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close