Prienų padangę raižė JAV kariniai sraigtasparniai

Pirmadienio rytą daugelį pažadino neįprastas bei itin retai Prienų krašte girdimas sraigtasparnių ūžesys.

DSC_5349

Jau nuo sekmadienio Lietuvoje daugybę klausimus ir nerimą kelianti karinė technika neaplenkė ir Nemuno kilpų krašto padangės. Danguje praūžė Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) besikeičiančių bei iš pratybų grįžtančių karinių pajėgų sraigtasparniai CH-47 „Chinook“. „Boeing“ kompanijos sraigtasparniai naudojami kaip oro transporto priemonė. Šio modelio sraigtasparniai gali gabenti 33–55 karius arba beveik 13 tonų krovinio ir pasiekti maksimalų 315 km/val. greitį. Palyginimui – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metais dangų raižę TSRS sraigtasparniai Mi-26 galėjo gabenti daugiau kaip 90 karių arba daugiau kaip 20 tonų krovinio ir pasiekti 295 km/val. greitį.

Iki pietų dangų raižė ir koviniai JAV sraigtasparniai UH-60 „Black Hawk“. Besikeičianti pamaina savo kelyje Lietuvos gyventojams demonstruoja, kokios NATO pajėgos konflikto metu gintų Lietuvą.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close