Vyksta aplinkosauginės akcijos ir reidai

Oro taršos prevencija

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir 2015 metais vykdomos aplinkosauginės akcijos. Iki kovo 20 d. vyks akcija „Kaminukas“, kurios tikslas – aplinkos oro taršos prevencija, neteisėto atliekų deginimo kontrolė. Siekiant įgyvendinti akcijos tikslus, pramoniniuose bei gyvenamuosiuose rajonuose vykdomi reidai, kurių metu vizualiai nustatomi padidintą taršą skleidžiantys šaltiniai ir taikomos visos priemonės galimiems pažeidimams išaiškinti ir pažeidėjams nustatyti. Pasirinktinai tikrinamos transporto priemonių remonto dirbtuvės, garažų bendrijos, baldų gamybos ir medžio apdirbimo įmonės, ar jose nedeginamos atliekos (panaudoti tepalai, naftos produktais užterštos atliekos, impregnuota ar laminuota mediena ir kt.).

Nuo kovo 1 d. iki balandžio 15 d. vykdoma akcija „Atliekų deginimo prevencija“, kurios tikslas – aplinkos oro taršos ir biologiškai skaidžių atliekų deginimo prevencija. Akcijos metu vykdomi reidai, bendravimas su visuomene nustatant biologiškai skaidžių (sodo ir daržo) atliekų tvarkymo (deginimo) pažeidimus.

 

Tikrinama žvejų mėgėjųveikla

Taip pat iki balandžio 20 d. vykdoma akcija „Lydeka“. Akcijos tikslas – gerinti plėšriųjų žuvų populiacijų būklę ir užtikrinti tinkamas plėšriųjų žuvų pavasarinio neršto sąlygas. Organizuojant tikslinius reidus svarbiausiose nerštavietėse užtikrinama efektyvi besirengiančių neršti ar neršiančių lydekų apsauga. Siekiant įgyvendinti akcijos tikslus ir tikrinant žvejų mėgėjų veiklą, ypatingas dėmesys skiriamas galiojantiems draudimams gaudyti lydekas bei žvejoti masalui naudojant žuvelę. Užtikrintas operatyvus reagavimas į gaunamą informaciją ir pranešimus apie galimus mėgėjų žvejybos reikalavimų pažeidimus, į akciją įtraukiami neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, pareigūnai, žvejybos plotų naudotojai, žvejai mėgėjai ir kiti asmenys.

2015 metų vasario mėnesį Prienų agentūros inspektoriai nustatė 11 pažeidimų. Iš jų 6 pažeidimai nustatyti vykdant gyvosios gamtos reidus – mėgėjų žvejybos kontrolę. Mėgėjų žvejybos taisyklių ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių mėgėjų žvejybą, pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo septynių iki penkiasdešimt septynių eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai

Vykdant rotacinį patikrinimą Druskininkuose buvo surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas atsakingam įmonės darbuotojui už atliekų perdavimą asmenims, neturintiems teisės surinkti, vežti ir (ar) apdoroti atliekas. Pažeidimas užtraukia baudą nuo 289 iki 868 eurų.

Prienų rajono savivaldybėje atlikus du planinius ūkio subjektų patikrinimus buvo nustatyta, kad ūkiuose mėšlas sandėliuojamas nesilaikant Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų aprašo, todėl aplinka teršiama srutomis. Pažeidimas užtraukia baudą nuo 28 iki 57 eurų. Taip pat viename iš ūkių nustatyta, kad ūkyje įrengta F-dujų turinti šaldymo įranga, bet neatliekama jos techninė priežiūra. Pažeidimas užtraukia baudą nuo 289 iki 434 eurų.

Gavus pranešimą, kad Prienų rajono savivaldybėje esanti įmonė nerūšiuoja gamybos procese susidarančių atliekų, buvo atliktas neplaninis patikrinimas. Patikrinimo metu nustatyta, jog įmonės atsakingasis asmuo neužtikrino, kad įmonėje būtų rūšiuojamos gamybos metu susidarančios atliekos ir pakuotės atliekos. Pažeidimas užtraukia baudą nuo 144 iki 579 eurų.

Pagal gautą iš Alytaus AVPK Prienų RPK informaciją nustatyta, kad miške prie sodybos, esančios Naravų k., Balbieriškio sen., Prienų rajono savivaldybėje, neteisėtai naudojant šaunamąjį ginklą buvo pažeista medžio (pušies) žievė – žalojamas medis. Pažeidimas užtraukia baudą nuo 14 iki 57 eurų.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close