Naujuosius metus specialiosios tarnybos pasitiko skirtingai

Rodos, lėtai, tačiau paskutinėmis akimirkomis atskrendančius neįsivaizduojamu greičiu Naujuosius metus kasmet sutinkame šventiškai pasipuošę, gurmaniškai padengę stalus ir su puikiomis nuotaikomis. Tačiau dalis žmonių juos pasitinka tarnybiniuose automobiliuose, kartais neturėdami kada net užkąsti.

DSC_4087

Šiemet tokia „sėkmė“ lydėjo Prienų greitosios medicininės pagalbos (GMP) tarnybą. Pasak Prienų r. pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyriausiojo gydytojo Artūro Ivanausko, naujametė naktis buvo ypač nerami. Greitosios pagalbos ekipažai pagal iškvietimus vyko ir išvakarėse, ir visą naktį. Daugiausiai iškvietimų „pareikalavo“ buitiniai incidentai. Pasak vyr. gydytojo, šventinę naktį alkoholinių gėrimų padauginę kai kurie Prienų krašto gyventojai vėlėsi į kivirčus, neišvengta ir susižalojimų. A. Ivanauskas džiaugėsi, kad ši naktis nepareikalavo žmonių aukų, nors iki to trūko labai nedaug. Veiverių krašte išgelbėtos dviejų 14-mečių gyvybės.

Vykstant pagal iškvietimą dėl alkoholiu apsinuodijusio paauglio netyčia į vieną vietą atskubėjo du GMP ekipažai. Atvykus paaiškėjo, kad koordinacinė klaida labai pasitarnavo gelbstint gyvybę. Rasti netgi du apsinuodiję paaugliai. Jų likimas buvo atiduotas į reanimatologų rankas. Blėstant šventiniam šurmuliui, iš gydymo įstaigos gauta žinia, kad šiuos vaikinus pavyko išgelbėti.

Kauno apskr. priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) gelbėtojams šventinė naktis buvo ramesnė. Tarnybos vadovybė džiaugėsi, kad sunkiai dirbę Kalėdų švenčių metu, Naujųjų metų naktį jie galėjo pailsėti. Jokiu kritinių iškvietimų neužregistruota. Gelbėtojams šventės išvakarėse teko padėti tik policijos pareigūnams, kurie negalėjo patekti į vieną Prienuose esantį butą. Išlaužus langą, patalpose rasta negyva moteris.

Alytaus apsk. VPK Birštono policijos komisariato (PK) pareigūnai taip pat džiaugiasi ramiai sutiktomis šventėmis. Nors aplinkiniuose rajonuose policijos pareigūnai dirbo išsijuosę, pasak birštoniškių, jiems naktis buvo stebėtinai rami. Lygiai taip pat Naujametės nakties ramumu džiaugiasi ir Prienų PK pareigūnai. Nors pasitaikė keletas incidentų, didesnių nelaimių pavyko išvengti. Pasak Prienų PK viršininko Dainiaus Janavičiaus, kad tik visuomet tokie tvarkingi būtų Prienų krašto gyventojai ir svečiai, kokie buvo sutinkant šiuos Naujus metus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close