Miškininkai padovanojo šventinę nuotaiką

Prieš Kalėdas visoje šalyje jau šeštą kartą vyko Generalinės miškų urėdijos organizuota akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kurios metu buvo dalijamos eglių šakos. Kaip ir kasmet, eglės šaka daugeliui namų suteikė šventinio jaukumo ir padėjo išsaugoti mūsų miškus.

 IMG_8580

Akcijoje dalyvavo ir Prienų miškų urėdija, eglių šakas gyventojams dalijusi Prienų savivaldybės aikštėje ir prie Birštono girininkijos Birštone.

Šiais metais prisijungusiems prie akcijos kartu su šakomis buvo įteikta ir simbolinių dovanų – eglių kankorėžių. Tai – miškininkų padėka už supratingumą saugant ir tausojant gamtą. Be to, su gauta dovanėle buvo galima nusifotografuoti ir įkelti į internetinį Generalinės miškų urėdijos puslapį. Daugiausiai „like‘ų“ surinkęs asmuo bus apdovanotas Generalinės miškų urėdijos suvenyrais.
Pagrindinis šios akcijos tikslas – skatinti žmones išsaugoti kuo daugiau medelių, patiems savavališkai nekirsti.

Prienuose ir Birštone buvo išdalinta keli šimtai eglių šakų. Pasak miškininkų, buvo stengiamasi atvežti kuo gražesnes šakas, surinktas iš kirtaviečių. Kai kurios jų buvo netgi su kankorėžiais.

Kaip teigė šakas daliję miškininkai, prieš kelerius metus atsiradusi akcija padėjo išsaugoti tūkstančius eglučių, sumažėjo ir nelegalių miško kirtimų. Tai ir miškininkų darbo, ir visuomenės sąmonėjimo padarinys.

Skleisdama aplinkosaugos ir ekologijos idėjas, ši akcija kviečia tausoti gamtą. Juk iš tikrųjų liūdna, kai po švenčių matai besimėtančias prie konteinerių, prie kelių ar kiemuose eglutes, kurios praėjus švenčių šurmuliui tampa nereikalingos.

Tiesa, dabar jau po Trijų karalių kai kur organizuojamos eglučių palydos atgal į mišką. Tačiau daug gražiau, kai jos ten auga ir žaliuoja.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close