Nemokama akcija sulaukė didelio susidomėjimo (GALERIJA)

Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras š. m. rugsėjo 25 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vykdė akciją „Sveika širdis – gyvenimo džiaugsmas!“, skirtą Pasaulinei širdies dienai paminėti.

DSC_2108

galerija0906

Pasaulinė širdies diena švenčiama 90-yje pasaulio šalių, siekiant atkreipti dėmesį į rizikos veiksnius, sukeliančius širdies ligas, ir paskatinti sveiką gyvenseną. Širdies ir kraujagyslių ligos, įskaitant insultus, pasaulyje kasmet nusineša 17,3 mln. gyvybių ir šis skaičius vis auga. Manoma, kad 2030 m. jis gali pasiekti 23 mln. mirčių per metus. Širdies ir kraujagyslių ligos mūsų gyvybes nusineša per anksti. Šia akcija buvo siekiama atkreipti gyventojų dėmesį į pagrindinius širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnius ir skatinti žmones kuo anksčiau pradėti rūpintis savo sveikata, nes vis jaunesnio amžiaus žmonės suserga širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Moterys linkusios dažniau sirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Atvykusieji galėjo nemokamai atlikti bendrojo cholesterolio tyrimą, pasimatuoti arterinį kraujo spaudimą, įvertinti kūno masės indeksą, riebalų ir skeleto raumenų procentinę dalį bei visceralinių riebalų lygį, išmėginti šiaurietiškąjį ėjimą. Dauguma akcijoje dalyvusių asmenų buvo vyresnio amžiaus, t. y. mūsų garbingieji senjorai. Atlikus statistinę analizę, daugumos akcijoje dalyvavusių asmenų bendrojo cholesterolio tyrimo pereinamoji reikšmė buvo nuo 5,2 iki 6,5 mmol/l (rekomenduojama bendrojo cholesterolio reikšmė yra <5,2 mmol/l). Apytiksliai apie 10-ties asmenų bendrojo cholesterolio reikšmė buvo >6,5 mmol/l, bet jie žinojo, kad jų bendrasis cholesterolio kiekis yra padidėjęs, ir vartojo vaistus.

Kiekviena šeima turi imtis atitinkamų veiksmų ir gyventi taip, kad jų širdys būtų sveikos. Širdies ligų ir insulto riziką galima sumažinti skatinant sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą bei draudžiant vartoti tabaką.

Prienų r. sav. VSB informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close