Naujasis pašto ženklas kvies apsilankyti Lietuvoje

Šį šeštadienį, balandžio 28 dieną, apyvartoje pasirodys du nauji pašto ženklai iš tęstinės serijos „Europa“. Šiemet serijos tema – „Aplankykite Lietuvą“.


Viename iš naujųjų pašo ženklų vaizduojamas Lietuvos kraštovaizdis, kitame – įvairių stilių architektūra. Kiekvieno ženklo tiražas – 100 tūkst., nominalinė vertė – 2,45 Lt. Abu pašto ženklus sukūrė dailininkė Valdonė Bručienė.
Kartu su pašto ženklais bus išleisti ir pirmosios dienos vokas bei suvenyrinis lapas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama naujaisiais pašto ženklais, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.
Per tūkstančius metų Lietuvos kraštovaizdis labai pasikeitė – natūrali aplinka buvo sukultūrinta. Tačiau žmogaus veikla ne vien tik „skurdino“, bet ir turtinto kraštovaizdį. Geriausiai šiuos teigiamus pokyčius atspindi Lietuvos architektūra.
Lietuva pasaulį žavi savo istoriniais architektūriniais paminklais, tokiais kaip Vilniaus Šv. Onos bažnyčia, Šv. vysk. Stanislovo ir Šv. Vladislovo arkikatedros bazilika, Trakų salos pilis ir pan. Tarp istorinių architektūros paminklų puikiai dera ir šiuolaikinė architektūra.
Per metus Lietuvos paštas vidutiniškai išleidžia 25–30 pašto ženklų. Lietuvos paštas taip pat teikia pasiuntinių, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close