Įspūdinga jaunimo teatrų šventė

Visą savaitgalį, gegužės 17–18 dienomis, Birštono kultūros centro didžiąją sceną buvo užkariavęs jaunimas. Keturioliktą kartą į gražią pavasarinę teatrų šventę – festivalį „Jausmų sala“ susirinko vaikų ir jaunimo teatrai, atvažiavę parodyti, ko išmoko ir kuo praturtėjo per pastaruosius metus.

IMG_5743

Susirinkusius į Birštoną jaunuosius aktorius ir jų vadovus pasveikino Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, Birštono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė bei kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis.

Visus festivalio dalyvius pradžiugino ir nustebino Druskininkų teatro NIŠA jaunimo studija, pristačiusi teatrinę akciją „Gyvosios skulptūros“ (režisierė Asta Žiurinskienė). Scenoje lyg sustingę stovėjo skulptūros, atrodydamos kaip tikros. Bet vėliau, kai baigė pasirodymą ir išėjo į fojė fotosesijai, drąsesni galėjo ir pačiupinėti, ir įsitikinti, kad tai gyvi žmonės, kurie net šypsosi.

Festivalį pradėjo Birštono kultūros centro šeimininkai, kultūros centro jaunimo teatro studija. Jie puikiai suvaidino Pakruojo „Žemynos“ vidurinės mokyklos vienuoliktokų sumanytą veikalą „Angelas“ (režisierius Rimantas Jacunskas) apie meilę ir sparnus.

Kaip ir praeitais metais, tarp spektaklių vyko kūrybinė laboratorija. Kūrybinėse dirbtuvėse „Molio magija“ tautodailininkas Vidas Radzevičius mokė žiesti puodus ir puodyne. Dažnas norėjo pabandyti, kaip iš molio gabalo pačiam galima pasigaminti visai neblogą puodą ar vazą.

Po Klaipėdos jaunimo centro Teatro ir kino studijos „Aušra“ parodytos A. Čechovo komedijos „Piršlybos“ (rež. Živilė Dargytė) visi sugužėjo į kūrybines dirbtuves „Žaismingos spalvos“ kultūros centro kiemelyje.

Kretingos rajono kultūros centro teatras studija „Atžalynas“ pristatė jaunimui skirtą Andrejaus Kureičiko dramą „Iliuzionistas“ (rež. Auksė Antulienė).

Po šio spektaklio visi artistai ir žiūrovai apsilankė kūrybinėse dirbtuvėse „Nuo sumanymo iki scenografijos gimimo“, kur užsiėmimus vedė Vilniaus dailės akademijos dėstytoja Giedrė Brazytė.

Šeštadienį paskutiniai scenoje pasirodė Garliavos Jonučių vaikų ir jaunimo dramos studija „Vaidyba“, pateikusi žiūrovams sueiliuotą ir perdirbtą nuotaikingą pjesę pagal Maurine Yendto „Teatro mašina“ (rež. Jonas Daraškevičius).

Antroji šventės diena prasidėjo Alytaus „Drevinsko“ teatro studijos pastatyta Justino Marcinkevičiaus pasaka „Voro vestuvės“ (rež. Ieva Ivanauskienė ir Jonas Gaižauskas). Po jų svečiai iš Utenos kultūros centro Lėlių teatro „Zuikis Puikis“ žiūrovams suvaidino spektaklį „Ąžuols gyrpelnys“ pagal Kristijono Donelaičio pasakėčią (inscenizacijos autorė Regina Katinaitė-Lumpeckienė, režisierė Janina Baldauskienė).

Birštono kultūros centro vaikų teatro studija dar pateikė ir linksmą žaidimą „Vasara… vasarėlė“, kurį režisavo Rimantas Jacunskas.

Alytaus dramos studija „Taškas“ festivalyje pristatė Sauliaus Šaltenio dramą „Škac, mirtie, visados škac“ (rež. Jonas Gaižauskas ir Marytė Stasiukynienė).

Puikus šių metų vaikų ir jaunimo teatrų festivalis baigėsi Jaunimo teatro studijos iš Vilniaus prisistatymu pagal jaunųjų poetų eiles „Slinktys“ (rež. Gediminas Storpirštis).

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close