Svečiuojasi keraminiai katinai

Dailioji keramika nuo seno žavi žmones. Keramika žavi tuo, kad joje susijungia forma, piešinys, tekstūra, kad dirbiniai gali būti funkcionalūs. Pavyzdžiui, kad ir keramikos paveikslai – jiems vietą galima nesunkiai rasti namų interjere. O ir dovana gali būti labai originali. Tuo įsitikinsite, apsilankę Prienų rajono savivaldybėje antrajame aukšte viešinčioje „Revuonos“ vidurinės mokyklos dailės kryptingo meninio ugdymo 7A ir 7B klasių mokinių keramikos darbų parodoje „Miau, miau, katinu gimiau…“. Trečiadienį įvyko šios parodos atidarymas.
„Revuonos“ vidurinėje mokykloje mokinius „prakalbinti“ molį moko dailės mokytoja metodininkė Aušra Deltuvienė. Moko eskizų piešimo, molio paruošimo, formavimo, glazūrų gaminimo ir dekoravimo technologijos. Ji nuolat paskatina vaikus dalyvauti įvairiuose rimtesniuose dailės darbų konkursuose, projektuose, parodose. Tai, ko vaikai išmoksta dailės užsiėmimuose – nepaprastai universalu, ir tai, be abejo, praverčia tolimesniame gyvenime. Nesvarbu, pasirinko vaikas su daile susijusią specialybę, ar ne. Dailė jam – laisvalaikis, užsiėmimas. O molis – erdvė begalinei fantazijai. Net jeigu tema – katinai – atrodytų, tokia siaura, ji išpildyta su lakia fantazija, kiekvienas katinas vienintelis, unikalus ir neatkartojamas. Ir, kaip sako A. Deltuvienė, kažkuo panašus į savo „šeimininką“. Anot mokytojos, pastačius prie kiekvieno darbelio jo autorių, galima įžvelgti daug sąsajų su autoriumi: vienas panašus išore, kitas – charakteriu, trečias – galbūt sustabdyta pozos akimirka. Ypač žaviai atrodo keramikos ir kitų natūralių medžiagų derinys – drobė, pūkuotos detalės. Jos kiekvieną paveikslą pagyvina ir suteikia išskirtinumo.
Parodos atidarymo proga darbų autorius ir jų mokytoją sveikino Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, „Revuonos“ vidurinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė.
Savivaldybės vadovai pasidžiaugė, kad Savivaldybės viešas erdves mokiniai išnaudoja darbų parodoms, parodydami savo išskirtinius talentus ir suteikdami galimybę jais pasidžiaugti Savivaldybėje besilankantiems interesantams bei svečiams. Anot mero V. Bujanausko, nuo tokių štai parodų prasideda kūrybingos asmenybės kelias į Didįjį Gyvenimą. Menininko darbo įvertinimas pakylėja jį, skatina siekti didesnių tikslų ir naujų užmojų. Meras pasiūlė idėją kultūrinių mainų pagrindu vaikų kūrybinių darbų parodas nuvežti į artimiausias kaimynines bendradarbiaujančias šalis, iš kurių jų menininkų parodos savo ruožtu atvyksta paviešėti į Prienus.


„Revuonos“ pagrindinės mokyklos vadovė I. Balčiukynienė padėkojo Savivaldybės vadovams už sudarytą galimybę administracijos pastate eksponuoti mokinių kūrybinių darbų parodą. Už tai, kad vaikų rankose gimsta tokie meniški darbai, direktorė padėkojo ir gėlių įteikė parodos organizatorei A. Deltuvienei, palinkėdama jai ir ateityje nepritrūkti kūrybinių idėjų.
Po iškilmingosios dalies visi parodos autoriai buvo vaišinami saldainiais, susipažino su Savivaldybės vadovų darbo aplinka, apžiūrėjo mero, vicemerės kabinus, Tarybos posėdžių salę, kurioje vyksta visi politiniai posėdžiai, konferencijos ir kiti svarbūs renginiai.

Roma Sinkevičiūtė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close