Linkime saugios Žolinės šventės

Pivašiūnus, Alytaus rajono miestelį, bene labiausiai išgarsinę Žolinės atlaidai, vykstantys aštuonias dienas.

 

Kasmet rugpjūtį Pivašiūnai sulaukia keliasdešimt tūkstančių tikinčiųjų. Ypač daug maldininkų  iš daugelio šalies miestų ir kaimų atvyksta rugpjūčio 15-ąją – Žolinės dieną.

Policijos pareigūnai kasmet stengiasi užtikrinti viešąją tvarką, atlaidų dalyvių ir eismo saugumą. Dažniausiai problemų kyla dėl transporto priemonių eismo kamščių ir statymo. Policijos pareigūnai praneša, kad pagrindinėje Trakų gatvėje bus įrengti laikini kelio ženklai „Sustoti draudžiama“. Šioje gatvėje bus draudžiama statyti automobilius, o eismas nebus uždraustas. Numatoma papildomos vietos automobilius statyti Pivašiūnų miestelio prieigose, prireikus – eismą reguliuos kelių policijos pareigūnai. Prašytume vairuotojų atkreipti dėmesį į laikinus kelio ženklus, statyti automobilius, autobusus ir kitas transporto priemones stovėjimo aikštelėse ar kitose laikinose stovėjimo vietose.

Palikę automobilį  stovėjimo aikštelėje patikrinkite, ar tikrai užrakinote dureles, nepalikite automobilyje rankinių, dokumentų, pinigų, mobiliojo ryšio telefonų ar kitų vertingų daiktų.

Būkite atidūs, kantrūs ir tolerantiški  vieni kitiems, visiems eismo dalyviams, kadangi  atvyksta nemažai žmonių ir iš kitų vietovių, kurie sunkiau orientuojasi svetimame mieste.

Patariame į pamaldas nesinešti vertingų daiktų, banko mokėjimo kortelių. Atlaidai – šventė tikintiesiems, o vagišiams – darbymetis. Tad saugokite savo turtą ir būkite budrūs.

Tikimės, kad bendromis pastangomis sumažinsime, o gal ir išvengsime  eismo  nelaimių,  apsaugosime save ir savo turtą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close