Prezidento rinkimuose kandidatuojančių asmenų skaičius sumažėjo iki 13 – traukiasi Žilvinas Treigys

Paskutinę Respublikos Prezidento politinės kampanijos dalyvių registravimo dieną, dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) atsiuntęs Žilvinas Treigys lygiai po dviejų savaičių pranešė persigalvojęs ir nebeketinantis kandidatuoti – gautas jo prašymas panaikinti registraciją.

Kai pretendentas į kandidatus išreiškia norą nebedalyvauti rinkimuose, jo kaip savarankiško politinės kampanijos dalyvio statusas yra naikinamas. Žilvino Treigio registracija dalyvauti Respublikos Prezidento rinkimuose panaikinta kovo 3 d.

Šiuo metu liko 13 politinės kampanijos dalyvių, kurie planuoja toliau tęsti kovą dėl valstybės  vadovo posto.

10 kandidatuojančių asmenų šiuo metu renka rinkėjų parašus: Giedrimas Jeglinskas, Andrius Mazuronis, Gitanas Nausėda, Arūnas Rimkus, Valdas Tutkus, Eduardas Vaitkus, Aurelijus Veryga, Ignas Vėgėlė, Dainius Žalimas ir Remigijus Žemaitaitis. 

Ingrida Šimonytė parašų rinkimą užbaigė vasario 26 d.

Zenonas Andrulėnas ir Gintautas Kniukšta rinkėjų parašų rinkti dar nepradėjo. Tai padaryti jie galės tik po to, kai pateiks pareiškinius dokumentus VRK. Jei to nepadarys iki kovo 8 d. 17 val., šie du politinės kampanijos dalyviai toliau dalyvauti Prezidento rinkimuose nebegalės.

Respublikos Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 d.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close