Vasario 3-ąją Užuguosčio biblioteka priminė darbščių bitučių spiečių, kurio darbus organizavo bibliotekininkės Živilė, Rasa ir Danutė. Čia gražiais ir sklandžiais pasakojimais visus džiugino Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos kultūrologė Rita Balsevičiūtė, Sienakalnio bendruomenės atstovai, prigimtinių papročių puoselėtojai Rimas Pakeris-Pakerys, Šarūnas Ašmantas, iš Seredžiaus atvykęs kraštotyrininkas Arvydas Sviderskis, Ramovės kaimo sergėtoja Asta Sviderskienė, liaudies menininkas Kastytis Prokapavičius (Kastis Prakapas), fotomenininkas Aras Sutkus.

Rita Balsevičiūtė pasakojo apie žvakes, jų paskirtį ir vaidmenį mūsų ir mūsų senolių gyvenime, apie su jomis susijusius prietarus. Rasa perskaitė nežinomo autoriaus eilėraštį, parašytą Grabnyčių žvakei. Renginį paįvairino krivio Rimo Pakerio meninė programėlė: tai ir meninis žodis, ir muzika, ir daina. Jis puikiai grojo dūdmaišiu, Labanoro dūda. Kraštotyrininkas Arvydas Sviderskis kalbėjo apie šventas giraites, kurias sodina su savo bendraminčiais įvairiais žmogaus gyvenimo momentais, visiems padovanojo kalendoriukus su baltų šventėmis, kunigaikščio Jono Gedimino-Beržanskio-Klausučio knygeles „Senovės lietuvių tikėjimas“.

Kiekvienas atėjusysis prisėdo prie žvakių liejimo rato ir mokėsi pasigaminti žvakę iš natūralaus bičių vaško, noriai įsitraukė į diskusijas ir pokalbius, prisiminė senąsias tradicijas bei apeigas, kartu su kitais popietės pabaigoje sudainavo dainą dievaičiui Perkūnui.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Užuguosčio bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close