Dainų šventės žygis keliauja į Vievį – žiūrovų laukia dainos, šokiai ir šimto metų tradicija

Dainų šventės žygis keliauja į Vievį. (Organizatorių nuotr.)

Žinia apie šią vasarą šimto metų sukaktį mininčią Dainų šventę „Kad giria žaliuotų“ garsiai suskambės Vievyje – sausio 27 d. šį kraštą aplankys per Lietuvą keliaujantis Dainų šventės žygis.

Vienas pagrindinių Dainų šventės žygio tikslų – papasakoti, kaip augo, kito ir vystėsi ši šimtą metų tautą telkianti tradicija, pristatyti šalies miestų ir miestelių indėlį į šventės istoriją ir pakviesti atvykti į birželio 29 – liepos 6 d. Vilniuje ir Kaune vyksiančią Lietuvos dainų šventę.

Gruodžio mėnesį Kretingoje startavęs žygis jau šį šeštadienį 15 val. į Vievio kultūros centrą sukvies chorus, liaudiškų šokių kolektyvus, folkloro ansamblius, mėgėjų teatrus iš Elektrėnų, Kaišiadorių, Rūdiškių, Širvintų ir Vievio. Koncerte, kurį ves žurnalistė Ugnė Siparė ir režisierius Vytautas Mikalauskas, skambės artėjančios šventės kūriniai, pasakojimai apie šiame krašte besiskleidusią dainų švenčių tradiciją, taip pat bus pristatyta simbolinė inkilų instaliacija, kviečianti veikti, kad giria ne tik žaliuotų, bet ir čiulbėtų. Žygio renginiuose dalyvaujantys kolektyvai bei visi norintys bus kviečiame gaminti inkilus ir pavasarį, pasitinkant grįžtančius paukščius, juos iškelti savo miesto erdvėse. 

„Šis žygis yra ir pagrindinės Dainų šventės temos – kad giria žaliuotų – pristatymas. Tik atsigręždami į savo šaknis, puoselėdami ir saugodami tradicijas, perduodami jas iš kartos į kartą, mes išliksime kaip tauta, o tausodami gamtą – išsaugosime žemę ateities kartoms. Skleisdami šią svarbią žinią, tampame savo tautos istorijos dalimi, – sako renginio režisierė Ramunė Uždavinienė. – Žygio metu norime padėkoti Dainų šventei besiruošiantiems kolektyvams bei visiems dainą, šokį, muziką ir teatrą mylintiems žmonėms, kurie ir yra pagrindiniai Dainų šventės šaukliai“.

Dainų šventės žygio renginiai šiemet aplankys dešimt savivaldybių – Vievį, Pasvalį, Marijampolę, Lazdijus, Mažeikius, Jonavą, Anykščius, Plungę, Tauragę ir Nemenčinę.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close