Birštono gimnazijos pradinukai keliavo rudenėlio taku

Sakoma, kad bendruomenė yra savita ir įdomi, jei ji turi aiškias savo vertybes, geba išsaugoti tradicijas ir puoselėja naujas. Birštono gimnazijoje turime tikrai daug gražių tradicijų, viena iš jų – 1-4 klasių mokinių projektas „Rudenėlio taku. Kasmet pasirenkame vis kitą tematiką ir ją nagrinėjame visą savaitę, o penktadienį viską vainikuoja baigiamasis renginys, į kurį susirenka ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai ir, žinoma, mokytojai.

Tematiką tradiciškai parenka antrokai. Šiemet mūsų projekto tema buvo grybai. Vaikai spalvino grybus, žiūrėjo filmukus apie juos, daug sužinojo, kokie grybai valgomi, kur jie auga, piešė, karpė ir puošė jais kabinetų duris ir pan. Antrokėliai, vadovaujami mokytojų E. Navikauskaitės ir V. Urbanavičienės, net spektaklį „Grybų karas“ (Just. Marcinkevičiaus motyvais ) pastatė. Džiugu, kad, kuriant grybų personažus, jiems nuoširdžiai talkino tėveliai. Visus žavėjo nuostabios grybų kepurės, pagamintos iš skėčių. O ir patys aktoriai buvo labai neprasti!

Baigiamojo renginio pradžioje pasirodė „Mažųjų renginių vedėjų“ (vad. A. Ferevičienė) būrelio nariai, kurie parodė vadovės sukurtą koliažinį vaizdelį „Pokalbis su drugiu“. Vaikai klausinėjo drugio, kur dingo vasara, kodėl reikia džiaugtis krentant lapams, vystant žiedams, ilgėjant ir tamsėjant vakarams, o, sužinoję, kad visi metų laikai nuostabūs ir turi savo žavesio, Štrauso valso žingsniu išskubėjo augti kartu su rudeniu. Po šios įžangos skambėjo antrokų sakomos eilės ir dainos (mokytoja T. Ragienė), kariavo mūsų fantastiški grybai, o renginio pabaigoje gimnazijos direktorius A. Urbanavičius visiems įteikė padėkas už nuveiktą darbą, vykdant projekto „Rudenėlio taku 2023“ veiklas, ir dovanotas puikias akimirkas. Vaikai, mokytojai ir tėveliai dar ilga dalinosi įspūdžiais. Rudenėlis jau įsibėgėjo ir pakvietė visus atostogoms. Džiugių jums akimirkų, mūsų mažieji, lauksime sugrįžtant!

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close