Kuriame naujas tradicijas Birštono gimnazijoje

Birštono vaikų lopšeliai-darželiai „Vyturėlis” ir „Giliukas“ kasmet išlydi savo priešmokyklinės klasės auklėtinius į Birštono gimnaziją. Būsimos pirmokų mokytojos aplanko juos darželyje gegužės pabaigoje, aptaria su auklėtojomis kylančius džiaugsmus ir rūpesčius, dalinasi metodine patirtimi. Birželio mėnesį vaikučiai atvyksta susipažinti su mokykla. Jie dalyvauja specialistų ir pirmųjų mokytojų pamokėlėse, ekskursijoje po mokyklą. Šio susitikimo metu Birštono gimnazijoje lankosi ir pirmokų tėveliai. Jie sužino atsakymus į rūpimus klausimus, patys susipažįsta su aplinka, kurioje mokysis vaikas.

Prasidėjus mokslo metams, du mėnesius stebime pirmokėlius, pratiname juos prie mokyklos tvarkos ir mokinio taisyklių, mokomės vieni iš kitų. Baigiantis spaliui vykdome pirmokų tėvelių, mokytojų apklausas, stebime pamokas, aiškinamės, kas mums pavyko, ką dar reikia tobulinti, norint geresnių ugdymo(si) ir bendravimo bei bendradarbiavimo rezultatų. Šiais mokslo metais nusprendėme įtraukti ir buvusias priešmokyklinės klasės auklėtojas, pasikviesdami jas apsilankyti pirmokų pamokose. Džiaugiamės nauja patirtimi ir galimybe patyrinėti situaciją įvairiais aspektais: kas pasikeitė vaikų elgesyje, gal atsirado kažkokios naujos charakterio savybės, ar tie pokyčiai geri, kaip keitėsi darbo metodika ir pan. Į pirmokų pamokas atvyko abiejų darželių auklėtojos. Po trijų stebėtų pamokų aptarėme situaciją kartu su pirmokų mokytojomis ir gimnazijos administracija. Smagu, kad ir mokytojos, ir auklėtojos negailėjo vienos kitoms gražių žodžių, džiaugėsi vaikų pokyčiais, dalinosi mintimis, kaip spręsti kylančius sunkumus, kokia darbo metodika pati veiksmingiausia. Vienabalsiai sutarėme, kad tokie renginiai yra reikalingi ir labai vertingi, kad juos planuosime kasmet. Dėkojame visoms šio susitikimo dalyvėms už skirtą laiką ir neįkainojamas mintis, o darželių bendruomenėms už gražią bendrystę ir prasmingą bendradarbiavimą su Birštono gimnazija.

Birštono gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close