Visi suplanuoti kelių remonto darbai vyksta intensyviai

Šiais metais Prienų r. savivaldybei kelių remontui iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos buvo skirta (kaip ir pernai) 1 mln. 800 tūkst. eurų. Matydama, kad lėšų vis tiek neužtenka, Savivaldybė jau ne pirmus metus skiria lėšų iš biudžeto: pernai buvo skirta daugiau kaip 1 mln. 200 tūkst. eurų, o šiemet – 800 tūkst. eurų. Galima pasidžiaugti, kad visi šiais metais suplanuoti kelių remonto darbai vyksta intensyviai. Dėl įvairių aplinkybių tik keletas darbų bus pratęsti kitais metais.

Šiuo metu Prienuose jau išasfaltuota Miškininkų g. (į kalną nuo Kauno g. link miškų urėdijos), likę tik baigiamieji darbai. Taip pat atliktas Mėlynių g. ir Bruknių g. kapitalinis remontas, atnaujinta kelio atkarpa tarp Vilniaus g. 4 ir Vilniaus g. 16 namų, automobilių stovėjimo aikštelė prie Turizmo ir informacijos centro, pėsčiųjų patogumui pratęstas šaligatvis ties perėja prie pašto A. Brundzos g. (sprendimas buvo priimtas Eismo saugumo komisijoje). Neseniai užbaigti Kauno g. šaligatvio remonto darbai (įrengti nuolydžiai ties išvažiavimais iš kiemų, todėl dabar yra patogu važiuoti tiek dviračiu ar paspirtuku, tiek stumti vaikišką vežimėlį).

Artimiausiu metu bus pratęstas šaligatvis ties Dariaus ir Girėno g. ir Žemaitės g. sankryža iki perėjos iš abiejų gatvių pusių. Taip pat bus tvarkomas J. Basanavičiaus g. 26 daugiabučio gyvenamojo namo kiemas. Šiame kieme po lietaus duobėse nuolat kaupdavosi vanduo, o po remonto šios problemos turėtų nebelikti.

Kelių remonto darbininkai pluša ir seniūnijose

Asfaltbetonio danga atnaujinta Išlaužo seniūnijos Čiudiškių k. Jaunimo g., vyksta Išlaužo k. Maironio g. kapitalinis remontas: vietoje seno šaligatvio įrengiamas naujas. Šaligatvis bus įrengiamas ir Išlaužo k. B. Gurevičiaus g., nes ten taip pat prasidėjo kapitalinio remonto darbai. Be to, šioje gatvėje dar bus įrengtos automobilių stovėjimo vietos, dalyje gatvės – atnaujinta asfaltbetonio danga.

Jiezne šiuo metu vyksta Grafų Pacų g. ir Naujosios g. kapitalinis remontas – bus paklota asfaltbetonio danga. Atsižvelgiant į gyventojų prašymus, įrengta gatvės sankasa Prano Bieliausko g. ir Sokonių k.

Stakliškių seniūnijoje atnaujinta Alšios g. dalis ir sutvirtintas šlaitas prie vandens telkinio Trečionių k., užbaigti Verknės g. Pikelionių k., taip pat Pakrovų k. kelio remonto darbai.

Užuguosčio k. neseniai atnaujinta Mokyklos g. asfaltbetonio danga. Dar šiais metais Pakrovų k. Ąžuolų g. bus įrengti turėklai per Verknės upę. Šiuo metu baigiamas rengti Stakliškių k. Žaliosios g. kapitalinio remonto darbų projektas, tačiau dėl suderinimo darbų jis „įstrigęs“ LAKD. Labai tikimės, kad procesas ilgai neužtruks, tuomet darbus dar galėsime pradėti šiais metais (jeigu leis oro sąlygos), o užbaigti iki kitų metų vasaros pradžios.

Pakuonio seniūnijoje šiuo metu darbai nevyksta, bet jau parengtas Ašmintos k. Kalnelio g. ir Parko g. dalies kapitalinio remonto techninis projektas. Taip pat nupirkti rangos darbai, jie bus vykdomi kitų metų pavasario pradžioje.

Veiverių seniūnijoje užbaigtas didelis objektas – tai Papilvio k. Jūrės kelio, vedančio per 5 sodininkų bendrijų teritorijas, kapitalinis remontas.

Savivaldybė stengiasi maksimaliai įvykdyti metų kelių priežiūros planą. Paminėti tik svarbesni gatvių priežiūros darbai, kasdieniniai vyksta nuolat: prižiūrimos pakelės, lyginami duobėti keliai, atnaujinami šaligatviai.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close