Prienai kelia kartelę didmiesčiams – Nemuno parko vystytojai visuomenei pristatė modernius privačius namus

Šiuolaikinė architektūra nebėra tik didmiesčių skiriamasis ženklas. Kurortinius miestelius vis dažniau gyvenimui besirenkantys lietuviai čia atranda ne tik gamtos prieglobstį, bet ir moderniai suprojektuotus išskirtinius apartamentus.

„Flower Couture by Mantas Petruškevičius“ įkūrėjas jau ne vienerius metus puošia prabangiausių Lietuvos ir užsienio viešbučių, restoranų vidaus bei lauko erdves, tačiau pasiūlymo dekoruoti gyvenamųjų namų kvartalo privačias lauko terasas, vadinamuosius atriumus, sulaukė pirmąsyk.

Mantas pasidžiaugė, kad naujų būstų savininkai vis labiau kreipia dėmesį į apželdinimo kultūrą gyvenamųjų namų kvartaluose, o didelių nekilnojamojo turto projektų sumanytojai tam pasitelkia profesionalus.

Medžių apsuptoje gyvenamųjų namų teritorijoje, kurioje jau pastatyti „Nemuno parko“ blokuoti namai ir modernus daugiabutis, M. Petruškevičius skirtingai dekoravo tris, atriumo tipo, privačius vidinius kiemelius, kurie anot pašnekovo, atveria naujo jo kūrybos kryptį.

„Apželdinimo kultūra Lietuvoje tampa vis labiau matoma. Tikiu, kad šių individualių vidinių terasų puošyba taps inspiracija kitiems. Visada akcentuoju, kad namuose svarbu ne tik interjeras, eksterjeras, bet ir lauko terasos. Pastarosios – tarsi tęsinys to, kaip atrodo namų erdvės. Nors visų skoniai – skirtingi, dekoruojant atriumus rekomenduoju išlaikyti stiliaus vientisumą. Kiemelių puošybai tinka ne tik jau įprasti krūmai, medžiai, gėlės ir žolė, bet ir įvairūs meno kūriniai. Tarkime, skulptūros, vazos, kiti patinkantys dekoro elementai. Dėliodamas akcentus šiuose trijuose atriumuose, ir derindamasis prie kvartalo koncepto, siekiau natūralaus ir modernaus efekto. Rinkausi samanas, nendres, smilgas, lounge stiliaus lauko baldus. Ypač samanų dekoras lauko terasose organiškai kontrastuoja su betonu, panaikindamas miesto pojūtį ir nukeldamas į gamtos prieglobstį“, – apie ką tik įgyvendintą projektą pasakoja Mantas.

Dekoruoti atriumai buvo pristatyti ir kviestiniams svečiams. Renginyje „Atrium by Mantas Petruškevičius“ sudalyvavo Prienų rajono savivaldybės meras A.Vaicekauskas, vicemerė L. Jančiukienė, kultūros centro direktorė V.Naudžiūtė, projekto architektė G. Kančaitė, Nemuno parko gyventojai bei žurnalistų atstovai.

Pristatymo metu vystytojo Windowsa Holding vadovai Vytautas ir Laura Mitkevičiai kartu su Mantu Petruškevičiumi pasidalino emocijomis, kaip gimė projektas, kas buvo sudėtingiausia statybų etapuose bei pristatė ateities planus. Į šiuos pokyčius teigiamai reagavo ir Prienų rajono savivaldybės meras. „Džiugu, kad verslas patikėjo Prienais ir kiek girdžiu nenusivilia mūsų miestu, apsigyvena nauji gyventojai iš Kauno, Vilniaus ar grįžta gyventi iš užsienio, tuo labai džiaugiamės“, – teigė Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

Renginio metu buvo perkirpta simbolinė juostelė, kuri užbaigė antrojo etapo statybas bei atvėrė Nemuno parko namų erdves naujakuriams.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close