Žygis skirtas Kun. Prano Bieliausko 140 m. atminimui

Mes, Prienų 206 kuopos šauliai ir Jiezno seniūnija 2023 – 10 -14, organizavome pėsčiųjų žygį skirtą kraštiečiui Kun. Pranui Bieliauskui 140 – osiosms metinėms paminėti.

Minėjimą pradėjome šv. Mišiomis Jiezno šv. Arkangelo Mykolo ir Jono krikštytojo bažnyčioje. Mišias aukojo mūsų parapijos klebonas ir Kaišiadorių vyskupijos generalinis vikaras R. Bičkauskas. Po Mišių buvo suformuota kolona, kurią vedė 206 kuopos šaulys M. Kimbirauskas, jam padėjo kaip visada uniformuota šauliškom liemenėm „lauko žandarmerija“. Pradėjome 20 km. žygį. Žygio tikslas buvo aplankyti kraštiečio Kun. P. Bieliausko tėviškę, Slabadoje ir ten pagerbti kunigą gėlėmis ir žvakutėmis. Žygiuodami sustojome prie profesoriaus J. Skvernevičiaus tėviškės (kažkada vieno žygio metu ten lankėmės). Pasiekėme Kašonis, kur mus šiltai priėmė Kašonių kaimo bendruomenė. Ten buvome pavaišinti gira, suteptiniais, saldžiu sūriu, bei gardžia namuose kepta duona, pyragu. Bibliotekos vedėja D. Bajorienė perskaitė mums pranešimą apie Kun. P. Bieliauską. Nuotaiką savo dainiomis mums pakėlė kolektyvas „Jieznelė“. Pailsėję ir atgavę jėgas toliau tęsėme žygį. Įpusėję atkarpą tarp Šilinių ir Lingėniškių buvome „pakrikštinti“ gausaus lietaus, kuris nesiliovė net iki žygio finišo. Trumpam sustojome prie atminimo ženklo, skirto sovietinio genocido aukoms atminti Lingėniškėse, pagerbdami žuvusius žvakėmis. Grįžome į Jiezną visi šlapi, bet puikiomis nuotaikomis, nes nieks nesuteikia tokių įspūdžiu kaip ekstremalios sąlygos. Laukiamiausia žygio vieta yra finišas, čia mus šauliška koše ir karšta arbata pavaišino 206 kuopos šauliai Saulius Pagirys ir Gintautas Sodaitis. Taip pat buvo įteikti žygio dalyvio pažymėjimai.

 Džiaugiamės, kad šiais metais sulaukėme gausaus būrio žygeivių, kurių skaičius siekė daugiau kaip 250.

206 kuopą atstovavo šauliai ir jaunieji šauliai iš Jiezno (vad. S. Žalys), Stakliškių (vad. G. Sodaitis), Išlaužo (vad. R. Meškauskas), Prienų (vad. T. Stanevičius), Skriaudžių ( vad. Ž. Šakočius). Atvyko ir jaunųjų šauliu iš Garliavos, Kauno, Kazlų Rūdos, Plutiškių. Be jaunųjų šaulių taip pat atvyko ir suaugusių šauliu ir ne šaulių.

Jiezno gimnazijos moksleivė, 206 kuopos jaunoji šaulė

 Ieva Kimbirauskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close