Ruduo – dar šiltas ir švelnus,

išmarginęs linksmai lapus

ir jais papuošęs sodus ir takus,

į šventę pakvietė:

Rudens gėrybių vaišių kraitę

pripildęs sklidinai,

Ranka pamojo ir linksmai

Su vėjais siautė!

 Strielčių ikimokyklinio ugdymo skyriuje spalio 10 d. vyko linksma Rudenėlio šventė, į kurią atskubėjusius vaikučius pasitiko Baravykas pulkaunykas (mokytoja Valė Gustaitienė) ir Dėdė Rudenėlis (mokytoja Marytė Janušauskienė). Kartu su Baravyku ir Rudenėliu vaikučiai keliavo rudens takais, aplankė sodus ir daržus, kuriuose prinoko obuoliai, užaugo daržovės. Visi kartu dainavo daineles, deklamavo eilėraščius, minė mįslės, žaidė žaidimus, sukosi rateliu – ir po vieną, ir po du! O dainose, žaidimuose, eilėraščiuose atsispindėjo svarbiausi rudens įvykiai: išskrendantys paukščiai, krentantys lapai, lietūs, obuoliai ir vėjai… Vėliau vaikučiai kartu su Dėde Rudenėliu ir Baravyku pulkaunyku dėliojo rudens gėrybių kilimą, aplankė biblioteką, kur bibliotekininkė Daiva supažindino su L. Girdzijauskienės knyga „Pasakos iš Bubulinio daržo“.

Tądien vaikučiai patyrė spalvingą rudeninę nuotaiką, džiaugėsi švente ir originalia rudens gėrybių parodėle „Vaisiai, uogos ir daržovės“, bet šventė baigėsi: Dėdė Rudenėlis, palikęs pilną kraitę vaišių ir gražias šventės akimirkas, atsisveikino su darželinukais.

Bet jis sugrįš su savo gėrybėmis! Kitąmet…

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close