Projekto „Kūrybiniai susitikimai po liepa“ veiklos subūrė bendruomenę

Rugsėjo 30 d. „Vėjų teatro“ spektakliu „Kapt kapt kapt“ pagal Indrės Pliuškytės-Zalieckienės to paties pavadinimo knygą baigėme Lietuvos kultūros tarybos ir Birštono savivaldybės finansuotą projektą „Kūrybiniai susitikimai po liepa“.

Susirinkusius į spektaklį mažylius ir jų tėvelius, kurdami linksmą, kūrybišką aplinką, aktoriai Iveta Raulynaitytė ir Lukas Ignatavičius įtraukė į nuotaikingas veiklas. Visi įsisuko į muzikos ir judesio ritmą, fantazavo ir vaidino mizanscenose, susitelkė po vienu, dideliu pozityvių emocijų „skėčiu“, dainavo ir šoko, šypsojosi ir dūko, „kapsint“ ir „pliaupiant“ lietui.

Įgyvendinat projektą „Kūrybiniai susitikimai po liepa“, suorganizuota 17 renginių, iš jų 12 knygų pristatymų. Vaikai susitiko su mylimais rašytojais: lietuvių literatūros klasike Violeta Palčinskaite, dr. Egidijumi Zaikausku, Dovile Bajoraite-Dijokiene, Kotryna Zyle, Indre Pliuškyte-Zalieckiene, Indre Pavilonyte, Mariumi Marcinkevičiumi. Dalyvavo įtraukiose kūrybinėse dirbtuvėse su dailininkais: Marija Smirnovaite, Simona Jurčiukonyte, Martynu Paviloniu, Lina Itagaki.

Kūrybiškai, bendradarbiaudami su Birštono gimnazija, mokytoja metodininke Asta Ferevičiene, moksleiviais, paminėjome rašytojo Kazio Binkio, kuris ne kartą lankėse Birštone ir jo vardą yra įrašęs į savo poeziją, 130-ąsias gimimo metines.

 Inovatyvūs, išskirtiniai užsiėmimai – skaitymai su terapiniais šunimis Zyle ir Atėne, kuriuos vedė kinologės Urtė Ivanavičiūtė ir Gintarė Urbonavičiūtė, padėjo skaitymo sutrikimų turintiems vaikams įveikti baimę skaityti, pasijusti geriau emociškai, net susidomėti knyga: kai kurie knygų neskaičiusieji namuose patys, niekieno neraginami, ėmė vis dažniau ją atsiversti.

Dalyviai įtraukiose „Knygų šalies“ kūrybinės studijos „Tu gali sukurti knygą“ kūrybinėse dirbtuvėse susipažino su dailininkės Sigutės Chlebinskaitės ir poetės Lijos Goldbergaitės kūryba, su kūrėjomis Ieva Matulionyte ir Kaoro Masedo – dizainere, viešnia iš tolimosios Japonijos Kanazawa miesto. Vyko laiškų dirbtuvės pagal parengtus XVIII a. transformacinių knygų ruošinius, dalintasi suminagashi bei hieroglifų meistrystės paslaptimis.

Projekto veiklos kvietė vaikus ir jų šeimas. Sulaukėme daugiau nei 600 įvairaus amžiaus dalyvių. Džiaugiamės nuolatiniais, aktyviais, kurie atėjo į kiekvieną renginį, kurie kūrė, plušėjo edukacijose, ačiū tėveliams ir seneliams, atlydėjusiems vaikus ir įsitraukusiems į veiklas.

Esame dėkingi Lietuvos kultūros tarybai ir Birštono savivaldybei už finansavimą. Dėka jų mes turėjome galimybę organizuoti įvairias veiklas.

Dėkojame projekto partneriams Nemajūnų dienos centrui, Birštono vienkiemio bendruomenei už bedradarbiavimą, palaikymą, Birštono gimnazijai, įdėjusiai daug pastangų ir kūrybos, kad primintų birštoniečiams apie rašytoją K. Binkį. Už sklaidą ir publikacijas ačiū mus visą projektą lydėjusiems krašto laikraščiams „Gyvenimas“, „Naujasis Gėlupis“, portalui „Krašto vitrina“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close