Veiverių seniūnijoje dirbančios Socialinių paslaugų centro socialinės darbuotojos A. Danisevičiūtė ir B. Keturakienė rugpjūčio mėnesį stovyklos pagrindu įgyvendino prevencinę programą „Linas“. Stovykloje dalyvavo 17 vaikų, 7- 12 metų amžiaus. Stovyklos tikslas: savivertės kėlimas, kasdienių ir  socialinių įgūdžių stiprinimas, integracija į visuomenę, švietėjiška veikla, ribų – taisyklių nustatymas ir taikymas,  emocijų valdymas, nesmurtiniai konfliktų sprendimo būdai užtikrinant vaikų saugumą jų aplinkoje.

Dirbant socialinį darbą šeimas ir vaikus konsultuojame, informuojame tarpininkaujame, ugdome socialinius ir kasdienius įgūdžius, vedame prevencinius pokalbius ir vykdome alkoholio vartojimo kontrolę tam, kad būtų užtikrinti geriausi vaiko interesai. Stovyklos metu buvo kreipiamas ypatingas dėmesys į iškeltus tikslus ir uždavinius. Užsiėmimų metu vaikai atsiskleidė visapusiškai. Iškilus sunkumams, pasirodžius neigiamam elgesiui, vaikai buvo mokomi laikytis tinkamų elgesio normų, prisiimti atsakomybę ir pareigą jaučiant emocijų išraiškos kontrolę prieš draugus ir darbuotojus. Šios veiklos metu vienijome vaikus, stengiamės mažinti agresyvų elgesį, skatinome vaikus atsipalaiduoti – žaisti.  Naudojant įvairias veiklos formas ugdėme ir mokėme vaikus įveikti kasdienius emocinius sunkumus, raginome būti drąsiais, nebijoti  kalbėti apie savo jausmus, gebėti geranoriškai bendrauti.

Prevencinės programos metu buvo sukurta vaikams gera pozityvi nuotaika ir įsimintinos akimirkos bei pripučiamo batuto pramoga, kurią skyrė UAB  „Alsena“/ UAB „Padėklų centras“. Dėkojame už bendradarbiavimą ir prisidėjimą prie vaikų užimtumo veiklų stovyklos metu ir kitoms Prienų rajono savivaldybės įstaigoms.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close