Diskusijų festivalyje „Būtent!” – žymūs Lietuvos ir užsienio pranešėjai

default

Ilgai lauktas diskusijų festivalis „Būtent!” – jau rugpjūčio 26 d. Šiemet Birštone vyksiančio festivalio diskusijose pasirodys žymūs Lietuvos bei užsienio pranešėjai, diskutuosiantys apie aktualiausius politinius bei visuomeninius klausimus. Kaip sako festivalyje kalbėsiantys ekspertai – Birštone galima tikėtis aštrių įžvalgų ir karštų diskusijų temomis, kurios turėtų rūpėti kiekvienam.

Žymūs Lietuvos ir užsienio pranešėjai

Festivalio diskusijose bus galima išgirsti Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, psichiatro Eugenijaus Laurinaičio, klimatologo Silvestro Dikčiaus, filosofo Pauliaus Gritėno, vaizdo tinklaraštininko Paul De Miko, žurnalistės Rasos Tapinienės, lygių galimybių kontrolierės Birutės Sabatauskaitės bei daugelio kitų Lietuvoje gerai žinomų ekspertų įžvalgas visuomenei svarbiausiomis temomis. Festivalyje taip pat apsilankys savo šalyse garsūs pranešėjai iš Suomijos, Danijos, Norvegijos ir Švedijos.

Kaip sako į Lietuvą dėl diskusijų festivalio atvyksianti studentė, politikos apžvalgininkė populiariausioje Suomijos TV ryto laidoje Emilia Uljas, „Būtent!” siūlo išskirtinę platformą viešoms visuomeninėms diskusijoms.

„Manau, kad šiais laikais rengti viešas visuomenines diskusijas yra kaip niekada svarbu, o tam platformą siūlo festivalis „Būtent!”. Taip pat man, suomei, pirmą kartą atvykstančiai į Lietuvą, bus labai įdomu pažinti Lietuvos kultūrą ir visuomenę“, – nekantrumo neslepia diskusijos apie jaunimą politikoje dalyvė.

Vidmantas Janulevičius: galiu tikėtis ir aštrių įžvalgų, ir karštos diskusijos

Savo ruožtu diskusijų festivalyje dalyvausiantis Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius sako, kad Lietuvos politikai ir politinio elito santykiui su visuomene labiausiai trūksta normalios diskusijos. Jo teigimu, festivalis „Būtent!“ grąžina politinės agoros jausmą, kai girdimi ne tik politikų, bet ir visuomenininkų, verslo, visuomenės grupių klausimai, nuogąstavimai ir pastabos.

„Festivalyje „Būtent!“ dalyvauju jau ne vienerius metus, todėl žinau, kad čia, Birštone, galiu tikėtis ir aštrių įžvalgų, ir karštos diskusijos, bet dar labai svarbu – galiu tikėtis išsivežti giedrą nusiteikimą, gal net įkvėpimą, kad tikrai mokame kalbėti, prieštarauti, ieškoti”, – pažymi V. Janulevičius.

LPK prezidentas taip pat atkreipia dėmesį į diskusijų festivalio unikalumą: „Festivaliui „Būtent!“ pavyksta įžvalgų gylį, požiūrių spektrą ir pasisakymų aštrumą apvilkti (bet ne priverstinai įsprausti) į festivalinį rūbą. Gaiviai, bet ne lėkštai. Aštriai, bet norisi pakartoti. Apie tarpkontinentines įtampas, bet prie Nemuno.“

Žinomi Lietuvos ekspertai neslepia nekantrumo

Šių metų diskusijų festivalyje jau ne pirmą kartą dalyvaus ir filosofas, apžvalgininkas Paulius Gritėnas. Jis savo ruožtu pastebi, kad „Būtent!” nuo kitų viešųjų diskusijų išsiskiria savo kokybe.

„Festivalis „Būtent!” bando suburti žmones, kuriems rūpi dalykai, kurie tose diskusijose dalyvauja ne tik todėl, kad gali, bet ir todėl, kad nori kažką pasakyti, išgirsti bei turi argumentacijos tam, ką sako“, – pabrėžia P. Gritėnas.

Pasisakyti festivalio diskusijose nekantrauja ir nuomonės formuotoja, rašytoja Fausta Marija Leščiauskaitė bei Lietuvos psichologų sąjungos vadovė Aina Adomaitytė.

„Čia kartu su kolegomis galėsiu prasmingai ir pagarbiai pasikalbėti, o tokius pokalbius aš vertinu“, – sako diskusijos apie žmonių pasirinkimą auginti arba neauginti vaikų dalyvė F. M. Leščiauskaitė.

A. Adomaitytė savo ruožtu pažymi, kad šių metų festivalis suteiks galimybę diskutuoti ne tik apie pranešėjai labiausiai aktualią temą – emocinę sveikatą – bet ir daugelį skirtingų klausimų, kurie turėtų arba galėtų rūpėti kiekvienam žmogui.

„Dalyvaujame išskirtinio formato festivalyje, kuris suteikia galimybę kalbėti apie tai, kas svarbu, kas rūpi arba galėtų ar turėtų rūpėti kiekvienam“, – akcentuoja Lietuvos psichologų sąjungos vadovė.

Festivalis jau rugpjūčio 26 d. vyks Birštono miesto centre, Vytauto parke. Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close