Čiužinių tipai: kada geriausia rinktis hibridinį tipą?

Čiužinio pirkimas gali būti labai įtemptas procesas, nes čiužinys ir jo priedai yra gana didelė investicija. Čiužinys yra vienas iš namų objektų, turinčių didžiausią įtaką jūsų kasdienio ir naktinio gyvenimo kokybei. Ypač todėl, kad yra tiek daug skirtingų čiužinių tipų, būtina susiaurinti pasirinkimą ir čiužinius rinktis pagal patogumą, kokybę ir kainą.

Kokie yra čiužinių tipai? O gal rinktis hibridinį modelį?

Pirmiausia turite nuspręsti, ar norite spyruoklinio čiužinio, ar porolono pagrindu sudaryto čiužinio, ar norite hibrido, kuris bus sudarytas iš abiejų medžiagų.

Kada geriausias yra spyruoklinis čiužinys?

Tradiciškiausias čiužinių tipas – spyruoklinis čiužinys yra sudarytas iš ritinių sluoksnio, apsupto patogios medžiagos sluoksniais. Tradicinį čiužinį gali sudaryti tokios medžiagos kaip lateksas, natūralaus pluošto audiniai arba putplastis. Skirtingų tipų spyruokliniams čiužiniams naudojami skirtingi ritės tipai ir išdėstymai, kad būtų pasiekti skirtingi efektai.

Spyruokliniai čiužiniai dažnai yra geriausias pasirinkimas miegantiems ant pilvo ar nugaros ir tiems, kuriems skauda apatinę nugaros dalį. Taip pat spyruoklinis čiužinys tinkamas sunkesniems žmonėms, kuriems putplasčio čiužiniai neužtikrina pakankamai atramos.

Putplasčio čiužiniai: kada juos pasirinkti?

Putplasčio pagrindu pagaminti čiužiniai pirmą kartą išpopuliarėjo po to, kai NASA išrado atminties putplastį 1970-aisiais. Putplasčio čiužiniai remiasi skirtingo tankio putplasčio deriniais, kad čiužinys būtų minkštas ir suteiktų artamą. Nors atminties putplastis yra labiausiai žinomas porolono čiužinių tipas, yra keletas skirtingų tipų, kurie suteikia skirtingą naudą.

Minkštas čiužinys tinkamas tiems, kurie mėgsta miegoti ant šono, taip pat tinkamas tada, kai skauda sąnarius. Putplasčio čiužiniai išsiskiria tuo, kad sugeria neramių miegančiųjų judesius, o spyruoklių nebuvimas pašalina triukšmą. Taip pat šie čiužiniai yra ilgaamžiai ir patvaresni nei spyruokliniai čiužiniai. Tačiau tam tikros putos sulaiko kūno šilumą, o minkštumas gali sukelti „skendimo“ jausmą, kuris patinka ne visiems. Putplasčio čiužiniai dažnai yra geriausias pasirinkimas miegantiems ant šono ir tiems, kurie patiria sąnarių skausmą ir diskomfortą miegant.

Sunku apsispręsti? Gal jums tinkamiausias hibridinis čiužinio modelis?

Kai kurie gamintojai siūlo hibridinius čiužinius, kuriuos sudaro ir spyruoklių, ir porolono sluoksniai. Hibridiniai čiužiniai gali būti puikus pasirinkimas tiems, kurių pageidavimai patenka į vidurį to, ką gali pasiūlyti spyruokliniai ir porolono čiužiniai. Šis čiužinys yra minkštesnis už spyruoklinį čiužinį ir yra be „skendimo“ pojūčio. Taip pat hibridiniai čiužiniai siūlo slėgio taško sumažinimą nepakenkiant nugaros atramai ir paprastai girgžda tyliau nei spyruokliniai čiužiniai.

Šie čiužiniai viduje reguliuoja temperatūrą geriau nei gryno porolono čiužiniai. Taip pat šis pasirinkimas gali tikti poroms, turinčioms skirtingus čiužinio tvirtumo pageidavimus. Verta atminti, kad aukštesnės kokybės hibridiniai čiužiniai gali būti brangūs ir jie nesugeria judesių taip gerai kaip putplasčio čiužiniai. Hibridiniai čiužiniai dažnai yra geriausias pasirinkimas poroms ir tiems, kurie mėgsta spyruoklinio čiužinio atramą kartu su minkštesnio čiužinio patogumu.

Taigi, galima rinktis iš keleto čiužinių tipų: spyruoklinių, putplasčio ir hibridinio varianto. Išsirinkus vieną iš tipų reikia rinktis norimas spyruokles ar putplasčio tipą. Išsirinkę tobulai sau tinkantį čiužinį galėsite išsimiegoti, jums nereikės keltis naktį dėl skaudančios nugaros ir tikrai jausitės gerai pailsėję. Jei vis dar neatradote kokybiškais čiužiniais prekiaujančių įmonių, viena iš jų yra „Sėdėk minkštai“. Sėdėkminkštai.lt įmonė gyvuoja daugiau nei 15 metų ir specializuojasi baldų sektoriuje gaminant baldus Europos ir Skandinavijos šalims, dėl to užsukite ir rasite tikrai gerų pasiūlymų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close