Magnis: kodėl jį svarbu gerti profilaktiškai, o ne tik pradėjus traukti mėšlungiui?

Traukiantis mėšlungis – ko gero, kiekvienam bent kartą teko pajusti, ką tai reiškia. Norint išvengti šio nemalonaus pojūčio dauguma pradeda papildomai vartoti magnį. Visgi „Eurovaistinės“ farmacininkė Jovita Aleknienė pataria nelaukti, kol pritrūks šio mineralo organizme ir geriau vartoti jį profilaktiškai, kadangi šis turi ir daugiau naudingų savybių.

Reikalingas ne tik traukiant mėšlungiui

Magnį dažniausiai pradeda vartoti traukiantį mėšlungį pajutę žmonės, pasakoja „Eurovaistinės“ farmacininkė Jovita Aleknienė. Anot jos, retas žino apie kitas naudingąsias magnio savybes, dėl kurių praverstų šį mineralą vartoti profilaktiškai.

„Magnio trūkumą išduoda ne tik mėšlungis, bet ir kiti raumenų spazmai, pavyzdžiui, trūkčiojanti akis. Magnis gali numalšinti visus šiuos nepageidaujamus požymius. Jis pagerina mūsų raumenų funkciją, o ypač svarbu, kad jis padeda palaikyti normalią nervų sistemą, sumažina nuovargio jausmą“, – pasakoja J. Aleknienė. 

Kaip teisingai vartoti magnį?

Pajutus magnio trūkumo simptomus, vaistininkė pataria jį vartoti kasdien bent dvi savaites. Tuo tarpu nusprendus šį mineralą vartoti profilaktiškai, to nebūtina daryti kiekvieną dieną – pakanka bent du arba tris kartus per savaitę.

„Labai svarbu vartoti magnį pasikonsultavus su vaistininku arba bent atidžiai perskaičius informacinį lapelį, kadangi perdozavus šio mineralo galimas viduriavimas. Tokiu atveju patariama padaryti kelių dienų pertrauką, kol susinormalizuos žarnyno veikla. Tuomet vėl pradėkite vartoti magnį, tik jau laikantis visų nurodytų rekomendacijų. Jos ne tik padės išvengti pašalinių simptomų, bet ir leis geriau įsisavinti gerąsias mineralo savybes“, – pataria „Eurovaistinės“ farmacininkė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close