Manikiūras pradedantiesiems: ką vertėtų žinoti?

Visai nesvarbu, ar norite išmokti pasidaryti manikiūrą sau, ar šia procedūra lepinti kitus žmones, reikia žinoti kelis pagrindinius dalykus. Juk nagų lakavimas irgi turi savo subtilybių, kurias privalu atminti. Ką vertėtų žinoti pradedantiesiems?

Investuokite į kokybiškas priemones

Kilus naujai idėjai dažnai elgiamės impulsyviai – norime išbandyti naują veiklą čia ir dabar. Norinčioms ar net norintiems tvarkytis nagus namuose neretai atrodo, kad tai bus paprastas procesas. Tai dalinai tiesa – bet kokia veikla gali būti paprasta, tik jai reikia skirti laiko ir energijos. Pradžioje pasidaryti dailų manikiūrą su bet kokiomis priemonėmis bus labai sunku. Atminkite, kokybiškos priemonės ne tik nepažeidžia nago, bet ir palengvina aplikavimo procesą. Nesirinkite pigių pagrindo ir viršutinio sluoksnio lakų. Patikimi pasirinkimai leis džiaugtis gražiais nagais daug ilgesnį laiką, o ir nereikės taip dažnai persidarinėti manikiūro. Rinkitės stiklinę dildę, kuri pasižymi ilgaamžiškumu ir preciziškumu – su ja bus daug patogiau suformuoti nago formą, o pati plokštelė išliks tvirta ir nepažeista. Žinoma, pirkti brangius ir patvarius manikiūro reikmenis apsimoka tik tuomet, kai tikrai ruošiatės išmokti nagų dailės pagrindų.

Supraskite įrankių paskirtis

Galvodami, kad nusipirkę kokybiškas priemones ir įrankius bei prisėdę pasidaryti manikiūrą, gausime stulbinantį rezultatą, klystame. Taip, gera įranga visada palengvina procesą, tačiau nežinant, kaip ja naudotis, galime pasiekti ne nuostabų, bet veikiau žalingą rezultatą. Vienas iš tokių įrankių pavyzdžių – nagų frezos. Tai labai patogus daiktas, leidžiantis manikiūrą pasidaryti daug greičiau ir dailiau, tačiau tik mokant jomis naudotis. Pradedantieji rinkdamiesi šį daiktą vietoj paprastos nagų dildės neretai pažeidžia nagų plokšteles. Nagų frezos negali būti pernelyg spaudžiamos, taip pat reikia pasidomėti, kam yra skirti įvairūs antgaliai, tam, kad nesudarkytume nago. Kitas pavyzdys – lempos, skirtos geliniam manikiūrui. Kai kurios moterys, norinčios pasidaryti gelinį manikiūrą namuose, suklysta įsigydamos vienos rūšies lempą ir visai netinkančias priemones nagui. Kadangi yra paplitusios tiek UV, tiek LED lempos, nagų lakai turėtų būti priderinti prie konkretaus pasirinkimo.

Nepamirškite stiprinti nago

Paskutinis ir bene svarbiausias dalykas – nagų stiprinimas. Tai galima daryti tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Natūralu, kad maitinantis sveikai ir pilnavertiškai, nagai bus tvirti ir puikiai atrodantys. Maisto produktai, turintys daug baltymų bei antioksidantų, yra nagų stiprinimo pagrindas. Geriausia yra į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, žuvies bei riešutinės kilmės produktų. Iš išorės nagą pravartu stiprinti naudojant įvairius maitinančius kremus bei aliejus. Tai ne tik padės palaikyti švelnią ir sudrėkintą rankų odą, bet ir sustiprinti nagų plokšteles. Nagų odelėms reikėtų įsigyti specialų aliejuką, kuris palengvins reguliarų manikiūro procesą bei padės palaikyti estetišką rankų vaizdą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close