Riedučiai – pramoga anaiptol ne tik vaikams

Riedučiai ar, kaip dažnai vaikai mėgsta sakyti, tiesiog rolikai, neretai su pastaraisiais ir yra siejami. Tačiau, geriau apsidairę gatvėse, pamatytumėte riedučiais važinėjančius įvairaus amžiaus žmones. Ir tai – iš tiesų puiki tendencija, kadangi riedučiai – ne tik įdomus laisvalaikio leidimo būdas, bet ir galimybė pagerinti savo fizinę bei emocinę būseną. Vis dar  nemokate važinėti riedučiais, tačiau iš vaikystės amžiaus seniai išaugote? Jei norite būti tikri, jog šio sporto techniką perpratote teisingai, pasidomėkite, galbūt jūsų mieste kaip tik vyksta riedučių pamokos!

Kuo naudingas riedučių sportas?

Galimybė pabūti gryname ore – bene akivaizdžiausia riedučių atnešama nauda. Tai – lengva ir kompaktiška transporto priemonė, tad, įsimetę šiuos į kuprinę ir automobiliu ar viešuoju transportu nuvykę į norimą vietą, kelionę toliau galėsite tęsti riedučiais.

Važinėjimas riedučiais ne tik puikiai degina kalorijas (aišku, norint, jog tai atsispindėtų padailėjusiose kūno formose, reikia važinėti aktyviu ritmu bei reguliariai, bent kelis kartus per savaitę) lavina pusiausvyrą, koordinaciją bei reakciją, didina ištvermę. Medicininiai tyrimai įrodo ir šio sporto naudą žmogaus kvėpavimo ir kraujotakos sistemoms bei širdžiai. Ir, žinoma, buvimas lauke bei akyvi veikla – bene geriausias „priešnuodis“ prieš depresiją ar tiesiog užpuolusią blogą nuotaiką. O jei važinėsite kartu su šeima ir draugais – laikas garantuotai bus praleistas produktyviai!

Riedučių įvairovė gali nustebinti

Norint pajusti tikrą malonumą važinėjant riedučiais, „Terrasport“ sporto bei turizmo prekių parduotuvės atstovai primygtinai nerekomenduoja šių pirkti eiliniame prekybos centre. Užsukite į specializuotą parduotuvę, kurioje jūsų lauks platus riedučių asortimentas bei konsultantai, padėsiantys išsirinkti tinkamiausią variantą.

Skiriamos net kelios riedučių rūšys.

·        Freeskate ar laisvojo stiliaus riedučiai – bene universaliausias variantas. Tai – tvirti ir manevringi riedučiai, tiksiantys važiuoti ne tik lygiais takais, bet ir atlikinėjant įvairius triukus.

·        Itin patogūs Fitness tipo riedučiai – populiariausias variantas, skirtas ketinantiems važinėti lygiais parko keliukais ar kitais šiam sportui pritaikytais takais.

·        Aggressive tipo riedučius renkasi tie, kurie svajoja ne apie ramų pasivažinėjimą parke, tačiau mokymąsi atlikti sudėtingiausius triukus. 

·        Kaip ir sufleruoja pavadinimas, Speed tipo riedučių konstrukciją leidžia pasiekti didelį greitį. Tai – variantas, kurį renkasi šios srities profesionalai, neretai dalyvaujantys ir varžybose.

·        Quad tipo riedučiai, kurių ratukai, priešingai nei kitų modelių, išdėstyti ne vienoje linijoje, o kaip automobilyje: du – priekyje ir du – gale. Tai – klasikinio tipo riedučiai, įprastai skirti judėjimui uždarose patalpose, pavyzdžiui, šokant. Pasirinkus šį variantą, net neabejokite, tikrai neliksite nepastebėti!

Aktyvaus laisvalaikio prekių parduotuvėje „Terrasport“ rasite platų pasirinkimą riedučių, skirtų tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close