Pranešimas apie laidotuves socialiniame tinkle „Facebook“.

SAMSUNG CSC

Pataria atsisveikinimo ceremonijų organizatorė Dovilė Mališauskienė


Nors atsisveikinimo namai UAB „Amžinasis aukuras“ perima didžiąją dalį organizacinių klausimų, artimiesiems neretai lieka patiems rūpintis pranešimais apie laidotuvių ceremoniją. Prisimenant, kad mūsų visuomenėje kalbėti apie mirtį apskritai yra tabu, dažnai šis darbas sukelia daug papildomo streso. Tad artimiesiems vertėtų apsvarstyti, koks pakvietimas į laidotuves jiems priimtiniausias. 

Dažniausiai į laidotuves kviečiama telefonu informuojant žmogų apie ceremonijos datą, vietą bei laiką. Dažnai yra prašoma šia informacija pasidalinti su kitais, artimųjų nuomone, norinčiais dalyvauti laidotuvėse. Šis būdas netinka, kai apie laidotuves artimiesiems kalbėti yra sunku. Tuomet kartu su laidojimo įmonės darbuotojais vertėtų apgalvoti, koks patikimas žmogus galėtų šią žinią perduoti kitiems, galbūt vertėtų kartu sudaryti preliminarų sąrašą žmonių, kuriuos pakviesti yra svarbiausia.

Šiais laikais daugelis žinių plinta internetu. Nors ši tema kelia daug diskusijų, verta apsvarstyti teigiamus pranešimo socialiniame tinkle „Facebook“ aspektus. Akivaizdu, kad toks pranešimas netiks kiekvienam, nes tema yra jautri, tad būtina kiekvieno pranešimo detalę aptarti su mirusiojo artimaisiais. Aiškiai pateikta informacija apie laidotuvių ceremoniją bei artimųjų pageidavimus laidojimo įmonės „Facebook“ paskyroje suteiks anonimiškumo bei ramybės jausmą artimiesiems. Jiems nereikės kiekvienam žmogui iš naujo pasakoti apie laidotuves, pakaks pasidalinti pranešimu. Gedintys artimieji bus mažiau trukdomi skambučiais ir galės susikaupti atsisveikinimui. Dažnai artimieji patys savo vardu ruošia tokius pranešimus, kuriuose neretai pasitaiko klaidų ar netikslumų. Pranešimą kuriant kartu su įmone tokių dalykų būtų galima išvengti. Ši informacija, tikėtina, pasiektų daugiau velionio pažįstamų, kurie galbūt nebendrauja su velionio artimaisiais, ypač jei pranešimu būtų pasidalinama velionio paskyroje. Solidžiai įkomponuotas įmonės logotipas tokiame pranešime suteiks pranešimui profesionalumo, kartu kels įmonės patikimumą ir žinomumą. Nors yra žmonių, kurie tokia informacija nenori dalintis socialiniuose tinkluose, vertėtų prisiminti, kad paruošę pranešimą jūs galėsite stebėti komentarus, matyti, kas pasidalijo pranešimu, bei išvengsite apie velionį savavališkai kuriamų pranešimų, nesuderintų su velionio artimaisiais. Po laidotuvių ceremonijos tokį pranešimą galima pašalinti. Mūsų įmonė UAB „Amžinasis aukuras“ pirmoji Prienuose pradėjo teikti tokio pobūdžio informacinius pranešimus socialiniame tinkle „Facebook“. Tokiu būdu daugiau žmonių gali sužinoti apie artimojo mirtį ir spėti atsisveikinti. O dažnai išvengiama ir pasikartojančių klausimų: kur? Kada? Ir pan. Taip pat pranešime galima pridėti ir žodžius, skirtus velionio atminimui.

SAMSUNG CSC

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close