Festivalyje muzikavo akordeonistai

Gegužės 10 dieną Jiezno gimnazijoje skambėjo akordeono muzika. Jaunieji šalies meno ir muzikos mokyklų mokiniai varžėsi XI Jiezno muzikos mokyklos organizuotame respublikiniame akordeonistų festivalyje „Akordeonas kelyje nuo klasikos iki džiazo“.

Jiezno muzikos mokyklos direktorė Aida Pūraitė, sveikindama susirinkusius į festivalį dalyvius, pasidžiaugė, kad šį kartą jame dalyvauja akordeonistai iš 9 respublikos muzikos ir meno mokyklų, įvairių sudėčių ansambliai ir solistai. Direktorė palinkėjo dalyviams skambios klaviatūros, o žiūrovams – malonaus klausymo.

Šventės dalyvius atvyko pasveikinti Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas ir švietimo centro metodininkė Oksana Radzvilavičienė. A. Marcinkevičius organizatoriams perdavė savivaldybės mero Vyto Bujanausko padėką už kruopštų ir prasmingą darbą.

Festivalį pradėjo Garliavos meno mokyklos akordeonistų orkestras, atlikdamas E. Derbenko kūrinį „Akordeonistai groja džiazą“.

Gimnazijos scenoje pasirodė Prienų meno mokyklos akordeonistai Matas Buinickas (mokyt. R. Alaveckienė), Lukas Brūzga ir Silvija Butkutė (mokyt. Lina Bendoraitienė), Veiverių A. Kučingio meno mokyklos duetas: mokyklos direktorius Mindaugas Labanauskas ir jo mokinys Lukas Černiauskas, Birštono meno mokyklos pirmokas Matas Černevičius (mokyt. R. Alaveckienė) ir visas būrys jiezniškių: Emilija Krūvelytė ir Eitvilė Acūtė, Naglis Noreika, instrumentinis ansamblis ir liaudiškos muzikos kapela. Juos festivaliui ruošė mokytojai: Danguolė Smalskienė, Aida Pūraitė, Sonata Butkevičienė, Jevgenija Žukauskienė.

Nemažai buvo ir svečių iš Lazdijų meno mokyklos Veisiejų skyriaus, Marijampolės muzikos mokyklos, Kauno „Vyturio“ katalikiškos mokyklos, Lazdijų meno mokyklos.

A. Kučingio meno mokyklos direktorius pasidžiaugė renginiu ir patvirtino, kad akordeonas – pats geriausias muzikos instrumentas, kuriuo galima atlikti įvairaus žanro kūrinius.

Kadangi festivalis yra šventė, tad niekas atlikėjų balais nevertino, tik komisija įteikė tam tikras nominacijas. O kol komisija tarėsi dėl nominacijų, renginio vedėjai Aida ir Justas surengė viktoriną apie akordeoną ir žymius akordeonistus. Teisingai atsakiusieji į klausimus gavo prizus.

Jauniausiojo dalyvio nominacija atiteko birštoniečiui Matui Černiauskui, „Už artistiškumą“ buvo apdovanota Jiezno muzikos mokyklos liaudiškos muzikos kapela. Nominacijas „Už meninę interpretaciją“, „Už muzikalumą“ ir „Už virtuoziškumą“ išsivežė svečiai.

Mokyklos direktorė padėkojo festivalį padėjusiam surengti Prienų rajono švietimo centrui ir rėmėjams: Prienų rajono savivaldybės administracijai, Jiezno seniūnui Algiui Bartusevičiui, J. Palionio labdaros ir paramos fondui, Rūtos Paltanavičienės individualiai įmonei, Jiezno gimnazijai.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close