Gydytoja įspėja: netekus dantų, privalu juos atstatyti nedelsiant

Netekus dantų, organizme vyksta nepageidaujami procesai, kurie su kiekviena diena vis aštrėja. Pastebima ydinga tendencija: dantis praradę žmonės pagalbos kreipiasi komplikacijoms jau gerokai įsišaknijus ir stipriai paveikus išvaizdą, sveikatą bei psichologinę būseną. Jeigu ši problema būtų sprendžiama nedelsiant, dantų netekimas tebūtų laikinas nepatogumas, po implantacijos pamirštas visam laikui. Apie dantų praradimo pasekmes ir implantacijos pažangą kalbamės su Tikodenta klinikos gydytoja odontologė-ortopedė Aušra Pakarklė.

Gyd. Odontologė – ortopededė, Aušra Pakarklė

Žmogus atrodo daug senesnis, nei yra iš tiesų

Dantis praradę žmonės slepia ne tik šypseną, bet tam tikra prasme ir patys save. Jie tampa drovūs, užsisklendžia ir vengia bendravimo. Paveikiama ne tik socialinė aplinka – dantų praradimas stipriai atsiliepia ir sveikatai. Ilgą laiką neatstatant dantų, bedantėje srityje nyksta kaulas, žemėja sukandimo aukštis, dėl to kinta veido bruožai ir žmogus atrodo žymiai senesnis. Gyd. odontologės-ortopedės Aušros Pakarklės teigimu, dauguma žmonių dėl implantacijos kreipiasi tik tuomet, kai kaulo aptirpimas jau stipriai išreikštas. Odontologės nuomone, delsimą lemia informacijos stoka, susikurti klaidingi stereotipai ar įvairios baimės. „Noriu įspėti, kad netekus dantų, labai svarbu juos atkurti nedelsiant. Dantų netekę žmonės susiduria ne tik su neestetiška išvaizda ir kaulo tirpimu, bet ir praranda efektyvią kramtymo funkciją. Be to, kramtymo krūvis pasiskirsto likusiems dantims, dėl to jie greičiau dyla, dėvisi, o kiti dantys chaotiškai griūna į atsiradusį tarpą. Laiku atlikta dantų implantacija padės išvengti tokios problemų lavinos.“

Šveicariška kokybe pasitiki gydytojai ir pacientai

Tikodenta klinikoje pacientams siūlomas tik aukščiausios klasės produktas – šveicariški implantai. Dirbdami su bene populiariausiais implantais pasaulyje, klinikos gydytojai yra tikri, kad atlikta implantacijos procedūra bus ne trumpalaikis džiaugsmas, o ilgametis rezultatas. „Mano nuomone, šveicariški implantai pelnė besąlygišką gydytojų ir pacientų pasitikėjimą dėl kelių esminių priežasčių. Visų pirma, šie implantai pagaminti iš unikalaus lydinio, todėl puikiai prigyja ir garantuoja ilgalaikius rezultatus. Kaip protezuojančią gydytoją, mane džiugina ne tik šveicariškų implantų ilgaamžiškumas, bet ir plačios protezavimo galimybės, leidžiančios atkurti dantis tokius, kokie yra sukurti gamtos“, – implantų privalumus aptaria gyd. odontologė-ortopedė A. Pakarklė.

Implantacija – pažangus dantų atkūrimo būdas

Dantų atstatymas implantais – tai viena pažangiausių gydymo metodikų, atliekama greitai ir neskausmingai. Šiomis dienomis dantų implantais galima efektyviai atkurti ne tik pavienius ir kelių prarastų dantų defektus, bet ir tvirtinti silpnai besilaikančius plokštelinius protezus ar net ant 4–6 implantų pagaminti neišimamus protezus.

Vienmomentė dantų implantaciją

Kelių dantų implantaciją

Visų dantų atstatymas ant 4 implantų

Gydytoja odontologė-ortopedė Aušra Pakarklė pastebi, kad dantų implantacija ne tik sugrąžina šypseną, bet lemia ir asmenybės pokyčius. „Dantis praradę pacientai buvo priversti slėpti šypseną, riboti maisto racioną ir kęsti daugybę kitų nepatogumų. Atkūrus dantis implantais, akivaizdžiai pasikeičia pacientų emocinė būsena. Jie jaučiasi tarsi nusimetę didžiulę naštą, išlaisvėję. Tokie esminiai pokyčiai ir sėkmingi ilgalaikiai rezultatai mane labiausiai motyvuoja kasdienėje praktikoje ir skatina pranokti pacientų lūkesčius.“

Ištobulėjusios implantacijos sistemos atveria galimybę kiekvienam turėti estetiškus ir funkcionalius dantis. Laiku atlikta implantacija padės išvengti sveikatos problemų bei neigiamų išvaizdos pokyčių. Pasikonsultuokite su implantuojančiu gydytoju dėl palankiausių dantų atkūrimo galimybių ir pasitikite kitokį rytojų su šypsena.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close