Prienų r. savivaldybėje vyko išplėstinis pasitarimas su seniūnais, socialiniais darbuotojais, Prienų policijos komisariato atstovais

Prienų r. savivaldybės vadovai į išplėstinį pasitarimą sukvietė visų seniūnijų seniūnus, socialinius darbuotojus, Vaiko teisių apsaugos, Socialinės paramos skyrių vedėjus, Prienų policijos komisariato atstovus. Skaudūs įvykiai Kėdainių rajone verčia sunerimti. Nutarta pasitarti, kaip bendromis jėgomis užkirsti kelią tokioms tragedijoms.

Socialiniai darbuotojai, dirbantys su socialinės rizikos šeimomis, susiduria su labai rimtomis problemomis. Tai ir sunkiai valdomi globotiniai, ir didelė darbų apimtis – priskirtų prižiūrėti šeimų per daug, automobilių pas jas nuvykti trūksta, savaitgaliais tos šeimos iš viso paliekamos likimo valiai. Žinoma, sprendimai turi būti priimti vyriausybiniu lygmeniu, bet kalbėti apie tarpinstitucinį bendradarbiavimą būtina – mat kai kurios socialinės rizikos šeimos – tarsi tiksinčios bombos.

Prienų socialinių paslaugų centro direktorė A. Urbonienė pasidžiaugė, kad dabar sklandžiai bendradarbiaujama su visomis seniūnijomis, net ir su Pakuonio, kur bendradarbiaujant su seniūnijos darbuotojomis jau pavyksta sklandžiai spręsti iškilusias problemas.

Pasitarimo metu daug diskutuota dėl seniūnijų, socialinių darbuotojų ir policijos bendradarbiavimo. Labai svarbu, kad visi judėtų viena kryptimi ir pasitardami, pasidalindami turima informacija bendromis jėgomis siektų rezultatų. Socialiniai darbuotojai, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja R. Olisevičienė, seniūnai įvardijo ne vieną problemą, išsakė savo pageidavimus, tad nutarta artimiausiu metu suorganizuoti seniūnų, policijos apylinkių įgaliotinių ir kitų specialistų pasitarimą dėl artimesnio bendradarbiavimo sprendžiant visiems aktualias socialines problemas.

Prienų r. savivaldybės informacija

Pasitarimas_0108_3

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close