Laisvės gynėjų diena – mūsų tautai visuomet išliks nepaprastai dideliu laimėjimu prieš neteisingą sistemą, nepajėgusią nugalėti minios žmonių, kuriuos tądien vienijo nepalaužiama drąsa, vienybė ir meilė Lietuvai.

Laisvės gynėjų dienos paminėjimas Šilavote prasidėjo prisijungiant prie pilietinės iniciatyvos „Pergalės šviesa“. Laisvalaikio salės languose sužibo atminimo žvakutės, prisimenant 1991 m. sausį, kai vienybės ir laisvės siekio vedini Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę – apgynė atkurtos valstybės Nepriklausomybę.

Prie atminimo laužo vyko popietė „Laisvės aukuras dega širdyse“. Net prabėgus 33-jiems metams 1991-ųjų sausio 13-osios dienos įvykius prisiminti vis dar skaudu. Rizikuodami savo gyvybėmis ir aukodami jas, žmonės gynė Lietuvos laisvę, todėl tik ja džiaugdamiesi, ją brangindami ir ją švęsdami geriausiai galime įprasminti jų aukas savo šaliai.

Popietės dalyviai, žuvusiųjų Laisvės gynėjų atminimą, pagerbė tylos minute, uždegė keturiolika žvakelių. Mintimis apie šios dienos svarbą dalinosi Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė. Laisvės kovų dainas dainavo Šilavoto laisvalaikio salės folkloro grupė „Akacija“, eiles skaitė bibliotekininkė Kristina Tamašauskienė. Karšta arbata visus vaišino Šilavoto seniūnaitė Danutė Liorentienė.

  Šilavoto laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Saulė Blėdienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close