Siųskite siuntas brangiems žmonėms į užsienį greitai ir patogiai

Spartaus ir beribio interneto laikais kiekvienas gali palaikyti nuolatinį ryšį su šeima ar draugais kitoje valstybėje net už tūkstančio kilometrų. Neretai su mums brangiais žmonėmis apsikeičiame ir siuntiniais įvairiomis progomis, tad šiandien apie tai ir pakalbėsime. Į ką turėtumėte atsižvelgti, jei norite išsiųsti siuntinį į užsienį? Iš esmės Europos Sąjungos teritorijoje siuntos į Latviją, Vokietiją ar net Portugaliją yra ganėtinai paprastas dalykas, tačiau klausimų kelia ne ES narės, tokios kaip Jungtinė Karalystė, Norvegija ar valstybės už Atlanto.

Koks yra patogiausias būdas išsiųsti siuntinį į užsienį?

Ilgai nesvarstę, vienareikšmiškai  galime pasakyti, kad lengviausias ir patogiausias būdas siųsti siuntas į tolimas šalis – tai kurjerių paslaugos. Jums tereikia supakuoti saugiai ir tinkamai siuntą bei išsirinkti kurjerių įmonę, kuriai patikėsite savo siuntą. O kad kurjerių įmonės pasirinkimas būtų patogus, jums reikia naudotis visomis įmanomomis galimybėmis, kurias teikia internetas. Pavyzdžiui, siuntų siuntimo svetainė, kuri vienija dešimtis gerai žinomų ir patikimų kurjerių įmonių. Tokioje svetainėje labai patogu užpildyti visus svarbius siuntimo duomenis, tokius kaip siuntos dydis, siuntinio paėmimo vieta ir jos galutinis taškas bei kita informacija. Be viso to, jūs vienoje vietoje matysite visas skirtingų kurjerių paslaugų kainas ir jas lengvai palyginsite bei išsirinksite sau palankiausią kainą. Šaunu, tiesa?

Kurjerių siuntos į užsienį

Siuntą į užsienį galite išsiųsti dviem būdais. Pirmasis – tiesiogiai pasinaudoti pasirinkto kurjerio pasiūlymu. Žinomos kurjerių tarnybos yra šios: DHL, UPS, GLS, DPD, FedEx, Omniva ir kt. Deja, kurjerių įmonės dažnai tokio pobūdžio paslaugų individualiems klientams neteikia. Dar viena kliūtis gali būti labai didelė tokių siuntų kaina.

Taip pat yra ir antras, jau anksčiau pristatytas būdas. Tai užsienio kurjerių paslaugų platforma, apie kurią jau papasakojome. 

Kurjerių siuntos sausuma ir jūra dažniausiai galutinį tašką pasiekia per 2 – 5 dienas, priklausomai nuo atstumo, o oru net per 1 dieną. Tačiau siuntų gabenimo terminai gali labai skirtis priklausomai nuo to, kur ir kokia siunta turi būti pristatyta. Tad šiais laikais nusiųsti siuntinį į tolimiausią Europos žemyno šalį yra tiesiog vienas juokas. 

Kaip saugiai siųsti siuntinį į užsienį?

Išsiųsti siuntinį už šalies ir net už Europos Sąjungos ribų nėra sunku. Jei naudositės patikimų ir profesionalių kurjerių kompanija, galite būti tikri, kad siuntinys atkeliaus nepažeistas ir nepasimetęs. Be to, norint būti 100% užtikrintais, visada galite įsigyti papildomo siuntos draudimo paslaugą, kuri garantuos, kad net jei siunta pasimestų ar būtų sugadinta, jūs atgausite dalį ar net visą siuntinio vertę (tai priklauso nuo pasirinktos paslaugos sąlygų). 

Prieš nusprendžiant išsiųsti siuntą, verta neskubant įvertinti įvairius pasiūlymus ir išsirinkti jums naudingiausią bei palankiausią. Jums nereikės sukti galvos dėl įvairiausių procedūrų, muitų ir dokumentų, nes visada galite pasitikėti pasirinkto logistikos operatoriaus paslaugomis. Siųsti siuntas į Prancūziją, Italiją, Portugaliją, Graikiją, Airiją ar arčiau esančias šalis yra vienas juokas, jei atsakingai išsirenkate, kam patikėti savo siuntinį. Tad nustebinkite savo sūnų, dukrą, tėvus, senelius ar geriausius bičiulius užsienyje ir atsiųskite jiems siuntą, kupiną šilumos ir meilės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close