„Nežinau, kur dabar esi. Jeigu esi toliau nei aš, nenuteisk, jeigu dar tik eini, pasiimk tai, ką atradau aš, ir eik toliau. Visi esame tame pačiame Kelyje… Kelyje, kuris vadinamas gyvenimu čia, Žemėje…“ (Žydrūnas Sadauskas)

Spalio 11 d. Veiverių bibliotekoje vyko susitikimas su rašytoju, veidotyrininku Žydrūnu Sadausku. Susitikime dalyvavo Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos II, III, IV g. klasių mokiniai ir seniūnijos gyventojai.

Dalyviai klausėsi Žydrūno Sadausko pasakojimų apie mažai girdėtą veidoskaitos mokslą, padedantį atrasti save ir savo vietą šiame pasaulyje bei padėti geriau suprasti kitus. Mokiniai aktyviai svečio klausinėjo apie savo ateitį, teiravosi, kokią sritį pasirinkti studijuoti, ką veikti gyvenime, kokius asmenybės bruožus įžvelgia specialistas? Pasak Žydrūno Sadausko, iš veido ir kūno galima išskaityti labai daug: santykius su savo artimaisiais, charakterio bruožus, kūrybinius gebėjimus ir netgi būsimą profesiją. Rašytojo teigimu, veidotyros žinios kiekvienam gali palengvinti kelią kokybiškesnio ir laimingesnio gyvenimo link. Veidotyrininkas renginio dalyvius pakvietė dalyvauti žaidime – pagal išvaizdą įvardinti jų asmenines savybes. Svečias gyvai pademonstravo savo gebėjimus atskleisti psichologinius portretus, vadovaujantis vien išoriniais žmonių bruožais. Vieni dalyviai jo pateiktoms įžvalgoms pritarė, kiti – nelabai, bet visiems šis žaidimas patiko ir dovanojo daug gerų emocijų.

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: Šviežia knyga“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, remia Prienų rajono savivaldybė.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close