Apeliacinis teismas atmetė du „Ekonovus“ ieškinius ir patvirtino ARATC sprendimų teisėtumą

ARATC direktorius Algirdas Reipas

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras, organizuodamas konkursus dėl pakuočių atliekų surinkimo ir vežimo Alytaus miesto ir Birštono savivaldybėse, pažeidimų nepadarė. Tokios išvados priėjo Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs du bendrovės „Ekonovus“ ieškinius ir abiejuose priėmęs ARATC palankias nutartis.

Teismas atmetė „Ekonovus“ ieškinius, kuriais buvo prašoma panaikinti Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro priimtus sprendimus dėl pasiūlymų eilės sudarymo ir laimėtojų nustatymo viešuosiuose pirkimuose dėl Alytaus miesto ir Birštono savivaldybių teritorijose susidarančių pakuočių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugos.

Abu šiuos konkursus laimėjo mažiausią paslaugos kainą pasiūliusi bendrovė „Kauno švara“. „Ekonovus“ pasiūlyta kaina Alytaus mieste buvo šešis kartus, Birštono savivaldybėje – tris kartus didesnė nei konkurso laimėtojo.

Nepaisant to, „Ekonovus“ kreipėsi į teismą. Ieškinius išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas juos atmetė. Lietuvos apeliacinis teismas apygardos teismo sprendimą paliko nepakeistą.

Bylinėjimosi maratonas tęsėsi beveik pusantrų metų.

„Mes dėjome visas pastangas, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu, kai atliekų vežėjo „Ekonovus“ veiksmai įnešė daug sumaišties ir trikdžių, gyventojai ir įmonės nepatirtų nepatogumų ir būtų užtikrintas sklandus pakuočių atliekų surinkimas bei vežimas“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas.

Anot jo, viešųjų konkursų keliu parenkant paslaugos tiekėjus, racionaliai apskaičiuojant pagrįstą maksimalią paslaugos kainą, išvengiama drastiško rinkliavos didinimo gyventojams ir sėkmingai įgyvendinamos akcininkų – regiono savivaldybių – įmonei keliamos užduotys.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras yra arčiausiai atliekų turėtojų esanti įmonė, su kuria jie pirmiausia ir tiesiogiai sieja visus savo lūkesčius atliekų tvarkymo srityje. Užtikrinti kokybišką paslaugą už priimtiną kainą – yra vienas svarbiausių įmonės tikslų.

Alytaus regiono atliekų tvrakymo centro inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close