Kaip išsirinkti žaislus berniukams pagal amžių?

Žaislai ir žaidimai itin svarbūs vaikystės laikotarpyje. Jie ne tik yra laisvalaikio praleidimo būdas, bet jų dėka galima išmokti įvairiausių funkcijų, kurių reikės ateities veiksmams. Tačiau, nors ir žaislų yra gausybė, kiekviename amžiaus tarpsnyje, reikėtų pasirinkti tinkamą žaislą bei neskubėti pirkti pamačius pirmą pasitaikiusį. Išskirtinius žaislus gali pasiūlyti Little Dutch vaikų ir kūdikių prekių parduotuvė.

Žaislai pagal amžių  

  • Nuo 1+ metų. Šiame amžiaus laikotarpyje vaikas gali žaisti su didelėmis lego, medinėmis kaladėlėmis, deliojimo bei rūšiavimo žaislai, važiuojantys, muzikiniai žaislai, net ir vonios žaislai. Svarbu, kad žaislai turėtų daug mygtukų, detalių, tačiau svarbu ir atkreipti dėmesį, kad jos nebūtų kenksmingos, kadangi šiame amžiuje vaikai mėgsta viską dėti į burną. 
  • Nuo 2+ metų. Vaikui sulaukus dvejų metukų, svarbu turėti tokius žaislus, kurie lavintų motoriką, padėtų mokytis formas, spalvas ir pan. Taip pat tinka modelinas, kadangi vaikas jau gali po truputį mokytis konstruoti, lego, garsus skleidžiantys gyvūnai ( dinozaurai ), transporto priemonės bei jau gali mokintis sėstis ant balansinio dviratuko.
  • Nuo 3+ metų. Puikiai tinka lego, mašinytės, modelinas, domino su paveiksliukais, konstruktoriai, minkšti žaisliukai ir pan.
  • Nuo 4 iki 6 metų. Šiuose laikotarpiuose vaikai mokinasi kūrybiškumo, lavina motoriką, mokosi atpažinti raides, todėl tinka jau lavinamieji žaidimai bei skatinantys kūrybą. Tinka ir tokie žaislai, kurie skatina konstruoti, eksperimentuoti.
  • Nuo 7 iki 9 metų. Vaikai jau gali žaisti su smulkiomis detalėmis ( tai gali būti lego ), įvairios mašinytės, konstravimo žaidimai, stalo žaidimai, šachmatai, šaškės, dėlionės, mokomieji žaidimai ir pan. 

Ar būtinai berniukiški žaislai turi būti tik mašinėlės?

Kategorizuoti žaislų – nereikėtų. Pasirinkimo laisvę, jau reikėtų ugdyti nuo pat mažumės. Jeigu jūsų sūnus (-ūs) nenori žaisti su mašinėlėmis, tai ir neverskit jo. Prievarta gali itin pažeisti vaiko psichologinį vystymąsi, kas turės pasekmių ateities raidai. Jeigu berniukas renkasi žaisti su lėlėmis, tai ir leiskit jam. Juk tolimoje ateityje, jeigu jūsų sūnus planuos turėti savo vaikų, tai prisiminimai iš vaikystės bei žaidimai su lėlėmis, bus išugdę tėvystės instinktą. 

Populiariausi žaislai tarp berniukų

Žaislų pasirinkimo įvairovė gausi, tačiau tam tikrų išpirktų žaislų rūšių kiekis „sako“, kad vis tiek yra išsirenkami patys įdomiausi ( populiariausi ). Į šį sąrašą vis dar patenka mašinėlės, lego, traukinukai bei konstruktoriai. Taip pat neatsilieka ir transformeriai, dinozaurai ir robotai. Šiuolaikiniame vaikų pasaulyje itin didelio dėmesio susilaukia filmukų herojai, todėl jų tipo žaislų yra gausybė, tačiau jie yra vieni ir iš perkamiausių. Kai kurie iš filmukų herojų žaisliukų gali būti tik momentiniai, tačiau tam tikru laiku susilaukiantys labai daug simpatijų. 

Lauke žaisti smagu!

Pagal statistinius duomenis, šeimos auginančius berniukus ir perkančius jiems lauko žaidimus, perkamiausi yra balansiniai dviratukai, traktoriukai, triratukai bei kitos transporto priemonės, kuriomis galima pačiam važiuoti. Taip pat mėgstami yra ir vandens žaislai, kamuoliai, krepšinio lankai bei futbolo vartai. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close