Kaip išsirinkti darbo rūbus?

Tuomet, kai laukia specifiniai darbai lauke ar viduje, tenka pasirūpinti ir specialia darbo apranga. Ji ne tik užtikrina komfortą, bet ir padeda tinkamai atlikti įvairias užduotis esant nepalankioms sąlygoms. Visgi, tokių rūbų pasirinkimas yra pakankamai platus, todėl norint išsirinkti tinkamiausius, tenka apgalvoti ne vieną svarbų niuansą. Šiuo atveju apsispręsti Jums padės žemiau esantys patarimai.

Pasirinkite patogiausius drabužių tipus

Darbo rūbai išsiskiria itin plačia pasirinkimo įvairove: kelnės, puskombinezoniai, džemperiai, švarkai, striukės – tai tik keletas populiariausių variantų. Sprendimas šiuo atveju priklauso ir nuo darbų pobūdžio, ir nuo sezoniškumo. Jei darbo sąlygos nėra specifinės, vasarą užteks apsiriboti vienu rūbų sluoksniu, tačiau darbuojantis žiemą, patartina pagalvoti apie tris.

Pirmasis, besiliečiantis prie odos, turėtų gerai sugerti drėgmę, antrasis – šildyti, o trečiasis – apsaugoti pirmuosius du nuo vėjo ir kritulių. Prekyboje galima rasti ir specialiai žiemai pritaikytų kelnių ir striukių, tad visapusišku patogumu galėsite pasirūpinti net ir tuomet, jei teks dirbti itin atšiauriomis sąlygomis.

Atsižvelkite į aplinką, kurioje teks dirbti

Dažniausiai darbo drabužiai ne tik garantuoja komfortą, bet ir užtikrina saugumą, tad jeigu atliekant įvairias užduotis teks susidurti su stichijomis ar kitais iššūkiais, apie tai taip pat vertėtų pagalvoti iš anksto. Logiška, kad dirbant su ugnimi teks ieškoti jai nepaveikių medžiagų, o jeigu nusimato liūtis, atitinkamai teks rinktis vėjui ir vandeniui nepralaidžius audinius. Tuo tarpu dirbant didesniuose kolektyvuose, kai yra svarbu išlikti pastebimiems, bus reikalinga ryškesnė darbo apranga su šviesą atspindinčiomis detalėmis. Variantų gali būti ir kitokių, tad šiuo atžvilgiu labai svarbu išsigryninti, ko reikalauja vieno ar kito darbo specifika.

Skirkite dėmesio dydžio pasirinkimui

Labai svarbu, kad naujoji apranga nevaržytų judesių ir leistų jaustis pakankamai patogiai, todėl daugiau dėmesio reikėtų skirti jos dydžiui. Šiuo atveju svarbu, kad drabužiai nebūtų nei per daug aptempti, nei per daug laisvi, kadangi papildomas audinys ties rankovėmis ar pilvo sritimi gali trukdyti dirbti ar netgi sukelti pavojų. Išimtis taikoma šaltiems orams pritaikytoms striukėms – jei ketinate po jomis vilkėti kelis rūbų sluoksnius, svarbu įsitikinti, kad striukė nebus pernelyg aptempta. Visi darbo drabužiai pateikiami su tiksliais išmatavimais, tad tokius skaičiavimus atlikti tikrai nebus sudėtinga.

Pagalvokite apie papildomas detales

Tokio tipo apranga dažnai gali pasiūlyti ir papildomų privalumų. Pavyzdžiui, jeigu tą patį rūbą norite pritaikyti keliems sezonams, verta paieškoti išimamą pamušalą ar nusegamą gobtuvą turinčių modelių. Taip pat daugeliui patinka didesnis talpių ir sandarių kišenių kiekis, kurį galima rasti ne tik striukėse, bet ir kelnėse ar puskombineziuose. Panašių privalumų tikrai pavyks surasti ir daugiau, tad šiuo atveju vertėtų pagalvoti, kokių ypatybių iš vienų ar kitų drabužių tikitės. Darbo aprangą galite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje – spauskite čia, jei norite su ja susipažinti.

Nepamirškite avalynės

Specifinėms užduotims pritaikyti darbo batai gali pasiūlyti ne vieną privalumą: jie padeda sumažinti kojų nuovargį, leidžia atsisveikinti su nemaloniais aromatais ir kitomis dažniausiai pasitaikančiomis problemomis. Renkantis juos, ir vėlgi reikėtų atsižvelgti į tai, kokius darbus ir kokiomis sąlygomis ketinate atlikti. Pavyzdžiui, žiemai reikės paieškoti pašiltintos avalynės, tuo tarpu dirbant šlapiu oru, geriausiai tiks guminiai batai. Dydis šiuo atveju taip pat bus svarbus – kojų pirštai bate turi pakankamai laisvai judėti, tad jeigu ketinate avėti šiltesnes kojines ar renkatės net kelias jų poras, į tai taip pat vertėtų atsižvelgti.

Įvertinkite stilistiką

Renkantis darbinius drabužius, tikrai nereikia atsižvelgti į tai, kokios moteriškų ar vyriškų rūbų mados tendencijos vyrauja šiuo metu, tačiau jei turite galimybę rinktis tarp kelių skirtingų variantų, dizaino visiškai nereikėtų ignoruoti. Žinoma, funkcionalumo ar praktiškumo dėl jo neturėtumėte atsisakyti, bet jeigu vilkėdami atitinkamą aprangą susitinkate su klientais, užsakovais ar bendradarbiais, pasirinkti drabužiai iš dalies reprezentuoja ir Jus. Pasirūpinkite, kad jie būtų ne tik tvarkingi, bet ir pakankamai žavūs – visus šiuos kriterijus tikrai įmanoma suderinti tarpusavyje.

Apgalvoję visus šiuos aspektus, daug lengviau nutarsite, kokie darbo drabužiai Jūsų atveju būtų patys tinkamiausi. Saugumas, komfortas ir nevaržomi judesiai – tai pagrindinės detalės, į kurias turėtumėte susikoncentruoti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close