Bendra svetainės ir virtuvės erdvė: patarimai, kurie padės pasiekti geriausių rezultatų

Svetainė, sujungta su virtuve šiais laikais yra itin dažnas išplanavimo sprendimas, kuris kol kas tikrai nesiruošia prarasti savo populiarumo. Visgi, kai reikia priimti tam tikrus dizaino ar baldų išdėliojimo sprendimus, tokio kambario įrengimas sukelia nemažai klausimų. Tačiau jei vadovausitės keliais esminiais patarimais, tokį kambarį galėsite paversti ir žaviu, ir patogiu. Nuo ko reikėtų pradėti?

Plėtokite atskiras erdves

Tai nereiškia, jog sienų nebuvimą reikėtų ignoruoti ir stilistinių ar praktinių sprendimų visiškai nederinti tarpusavyje, tačiau apgalvodami išdėstymą ar netgi reikalingiausius baldus, į kiekvieną zoną turėtumėte žiūrėti individualiai. Suplanavę jas atskirai, galiausiai matysite ir bendrą vaizdą – jei pirmiausia planą nusibraižysite ant popieriaus lapo, jį galėsite koreguoti tol, kol galutinis rezultatas atrodys nepriekaištingai.

Pasitelkite kilimą

Kilimėlis bet kokiai erdvei gali suteikti jaukumo, tačiau šį dizaino elementą taip pat galima pritaikyti ir norint akivaizdžiai atskirti dvi skirtingas zonas. Jei patiesite jį po sofa ir kavos staliuku, taip vizualiai išplėtosite atskirą poilsio erdvę. Kartais rekomenduojama naudoti netgi du skirtingus kilimėlius, tačiau pirmiausia turėtumėte įvertinti kambario dydį – jei patalpa nėra labai erdvi, skirtingi jų stiliai sukurs chaotišką aplinką, kurios tikrai norėtųsi išvengti.

Atskirkite virtuvės ir svetainės erdves praėjimu

Toks variantas labiau tinka didesniems kambariams, tačiau jei vietos nestokojate, tarp virtuvės ir svetainės paprasčiausiai galite palikti platesnį praėjimą, neapkraunant jo jokiais kelią kliudyti galinčiais atributais. Plėtodami tokią idėją, vizualiai taip pat neapkrausite patalpos, tačiau rezultatas tikrai pranoks lūkesčius – ypač tuomet, jei vertinate minimalistines idėjas.

Naudokite meno kūrinius

Dideli ir spalvingi paveikslai taip pat gali būti puikus būdas norint atskirti zonas – jei pakabinsite tokį kūrinį virš sekcijos, vizualiai tokia sritis bus apibrėžiama kaip atskira erdvė. Rinkitės kuo didesnius paveikslus, tačiau nepersistenkite. Pavyzdžiui, jei norite atskirti svetainės zoną, kurios ašis yra sofa, meno kūrinys neturėtų būti didesnis nei šis baldas – užteks, jei rinksitės paveikslą, kuris sieks du trečdalius jos dydžio. O jei zonų atskyrimui naudosite net kelias tokias puošmenas, įsitikinkite, kad jos stilistiškai taip pat derės tarpusavyje.

Suraskite kelias detales, kurios apjungtų visą patalpą

Nors labiausiai akcentuojame šių erdvių atskyrimą, reikėtų nepamiršti, kad abi jos yra toje pačioje patalpoje, tad tam tikrą bendrumo jausmą vis vien reikėtų išlaikyti. Pirmiausia tai padarysite puoselėdami tokio paties stiliaus interjerą, tačiau galima pagalvoti ir apie kitus sprendimus. Pavyzdžiui, sofą atsukti į virtuvės pusę – tuomet gaminant maistą, bus patogiau bendrauti su svečiais ar namiškiais. Šias zonas skiriančiu baldu dažnai tampa valgomojo stalai, kurie iš esmės galėtų būti pritaikomi abiejose patalpose. Tiek juos, tiek kitus virtuvės baldus įsigyti ir apžiūrėti galite čia.

Skirtingų zonų atskyrimui naudokite didelius baldus

Jei virtuvės ir svetainės apjungimui naudosite valgomąjį stalą ar tiesiog stengsitės išlaikyti tą pačią spalvinę gamą, didesnius baldus galite pasitelkti šių zonų atskyrimui. Tam ypač tinka didelės lentynos – pasitelkiant jas, šias erdves galima atskirti labai ryškiai. Tačiau jei ieškote ne tokio akivaizdaus atskyrimo ar neturite jam pakankamai vietos, gali pakakti ir didesnio minkšto kampo, atsukto į svetainės pusę. Platų jų pasirinkimą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė.

Pritaikę visus šiuos patarimus savo namams, nesunkiai sukursite jaukią namų aplinką ir maksimaliai atskleisite bendro virtuvės ir svetainės kambario žavesį. Panašių sprendimų galite sugalvoti ir daugiau – svarbiausia, kad ši patalpa visapusiškai atitiktų Jūsų poreikius.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close