Receptas: Prekmurska gibanica

By Sl-Ziga, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3323625

Autentiškas Slovėnijos desertinis sluoksniuotas pyragas, kilęs iš Prekmurjės regiono. Įtrauktas į ES saugomų produktų sąraš: tai – daugiau nei saldumynas, tai – paveldas.

Reikės (4–6 asm.):

– 500 g trapios (pyraginės) tešlos,

– 250 g aguonų (sumaltų),

– 250 g varškės,

– 2 kiaušinių,

– 2 obuolių (nuluptų ir sutarkuotų),

– 100 g maltų graikinių riešutų,

– 100 g cukraus,

– 100 g grietinės,

– 100 ml pieno,

– cinamono, vanilinio cukraus, sviesto.

Sluoksniavimas:

1. Trapioji tešla – pirmas sluoksnis.

2. Ant jos – aguonų sluoksnis (sumaišytas su trupučiu pieno ir cukraus).

3. Toliau – varškė su kiaušiniu, vanile.

4. Tada – tarkuoti obuoliai su cinamonu.

5. Po to – maltų riešutų sluoksnis.

6. Kiekvienas sluoksnis užpilamas trupučiu grietinės.

Kepimas:

Kepama 180 °C orkaitėje apie 50–60 min. Patiekiama atvėsusi, dažnai – su cukraus pudra arba medumi.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close