Apelsinų ir migdolų pyragas (Portokalopita)

Šis desertas, pagamintas iš apelsinų ir filo tešlos, yra populiarus Kipre dėl savo drėgnos tekstūros ir gaivaus citrusinio skonio.

Ingredientai:

• 1 pakuotė filo tešlos

• 4 dideli apelsinai (sultys ir žievelė)

• 200 g cukraus

• 200 g graikiško jogurto

• 4 kiaušiniai

• 1 a. š. kepimo miltelių

• 100 ml alyvuogių aliejaus

• Migdolų pabarstymui

Gaminimas:

1. Susmulkinkite džiovintą filo tešlą į mažus gabalėlius.

2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite jogurtą, apelsinų sultis, žievelę ir aliejų.

3. Įdėkite kepimo miltelius ir po truputį įmaišykite filo tešlą.

4. Supilkite masę į kepimo formą ir kepkite 180°C apie 40 minučių.

5. Atvėsus pabarstykite migdolais ir patiekite su šviežiais apelsinais ar ledais.

www.europospulsas.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close