Soti mišrainė žiemai (tiks ir sriuboms)

Reikės: 2 kg kopūstų, 2 kg pomidorų, 1 kg raudonųjų paprikų, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 400 ml aliejaus, 1 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės druskos, 200 ml acto (9 proc.), kelių žirnelių juodųjų pipirų.
Visas daržoves supjaustykite šiaudeliais (pomidorus prieš tai nulupkite) ir dėkite į puodą. Suberkite visus prieskonius, druską bei cukrų, išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje kelioms valandoms.
Po to mišrainės masę virkite maždaug 60 minučių, kol visos daržovės suminkštės. Išvirusią mišrainę sudėkite į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarykite. Palaikykite stiklainius šiltai apklotus kelias valandas, o paskui išneškite į vėsesnę vietą arba rūsį.
