Ne tik pagražinti, bet ir pažinti Lietuvą

Sausio 9-osios vakarą Birštono šv. Antano Paduviečio bažnyčioje vykusių šv. Mišių metu buvo melstasi už Lietuvai pagražinti draugijos (LPD) Birštono skyriaus narius ir pašventinta jų vėliava. Po pamaldų Birštono parapijos Carito namuose vyko Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyriaus metinis ataskaitinis susirinkimas. Jis prasidėjo giesme „Lietuva, brangi“.

Susirinkimo pirmininke buvo išrinkta Laimutė Raugevičienė, o sekretore – Ramutė Milušauskienė. Jos ir pristatė susirinkimo darbotvarkę.
Pirmiausia vyko naujų narių priėmimas. Į Lietuvai pagražinti draugijos gretas įsijungė Marija Novožilova ir Monika Žiūkienė.

Gražūs ir prasmingi darbai
LPD Birštono skyriaus veiklą trumpai pristatė jos pirmininkas Juozas Šėma, kuris padėkojo visiems nariams už gerą darbą, gražius ir prasmingus renginius. Kadangi pirmininkas ilgą laiką sirgo, platesnę metinę veiklos ataskaitą pateikė jį pavadavęs Antanas Justinas Vilkas.
Pranešime A. J. Vilkas pažymėjo, kad LPD Birštono skyrius per penkerius metus nuo 12 narių išaugo iki 56. Posėdžiai vyko pagal reikalingumą ir pagal įstatuose numatytus terminus – kas ketvirtį po vieną, o kartais ir po du posėdžius. Pirmininko pavaduotojas kalbėdamas apie finansinius reikalus pasidžiaugė, kad Birštono savivaldybė jų veiklai skyrė 1500 Lt, o vėliau, metų pabaigoje, dar buvo gauta 400 Lt iš vyriausybinių fondų.
Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyriaus nariai dažnai dalyvauja talkose – pavasarį gražina ir švarina miesto ir kaimo aplinką, tvarko senas Gudakalnio ir Panemunės kapinaites.
Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyriaus žmonės vyksta į ekskursijas, keliauja po žymias ir svarbias istorines vietas, dalyvauja akcijoje „Baltijos kelias“, iš kur, pasak A. J. Vilko, „parsiveža daug gražaus pajautimo“.

Dirba jau penkti metai
Išklausius vadovų pranešimus, atsirado norinčiųjų išreikšti savo nuomonę ir požiūrį į Lietuvai pagražinti draugijos narių darbą. „Draugijoje yra labai daug puikių žmonių, kurie daro gerus ir gražius darbus. „Bočių“ bendrija kartu su jais dalyvauja talkose tvarkant kapus, randame bendrų tikslų ir organizuodami kitus renginius. Štai praėjusiais metais kartu su Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyriaus nariais kunigaikščio Mindaugo karūnavimo dieną nupynėme gražų, didelį vainiką ir juo apjuosėme Didžiojo Kunigaikščio Vytauto paminklą, deginome laužus. Be to, noriu pasidžiaugti R. Milušauskienės, L. Raugevičienės puikiai organizuojamais renginiais, jų parengta pažintine medžiaga. Atskirai norisi pasidžiaugti ir Birštono viešosios bibliotekos direktorės iniciatyva įkuriant Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyrių ir tokiomis aktyviomis narėmis kaip Aldona Milda Valatkienė, Zita Grigonytė, Stasė Belickienė, Nijolė Raiskienė“, – sakė „Bočių“ bendrijos pirmininkė, draugijos garbės narė Julija Barutienė, pridurdama, kad reikia ne tik gražinti, bet ir geriau pažinti Lietuvą.
Geriausi ir aktyviausi Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyriaus nariai buvo pagerbti atminimo dovanėlėmis. Apdovanojimų nusipelnė Virginijus Kazlauskas, Alina Jaskūnienė, Nijolė Raiskienė, Stasė Belickienė, bajoras Mykolas Daujotas, Juozas Škėma, Teresė Murauskaitė, Ramutė Milušauskienė, Antanas Justinas Vilkas, Laimutė Raugevičienė ir kt.
Visų apdovanotųjų vardu kalbėjusi A. Jaskūnienė pažymėjo, kad Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyrius buvo įkurtas 2009 m, Juozo Tumo-Vaižganto 140-ųjų gimimo metinių išvakarėse. „Džiugu, kad jau penkti metai draugija aktyviai dirba Birštone, gražiai tęsia J. Tumo-Vaižganto idėjas, puoselėja tautines ir patriotines vertybes“, – sakė A. Jaskūnienė, prisimindama, kad tada, steigiant draugiją, dalyvavo ir Lietuvai pagražinti draugijos pirmininkas Juozas Dingelis.
Spalio mėnesį, kai bus minimos Lietuvai pagražinti draugijos įkūrėjo J. Tumo-Vaižganto 145-osios gimimo metinės, Birštone taip pat numatoma nemažai įdomių renginių, kuriuose dalyvaus žymūs žmonės, kultūros veikėjai. Juk J. Tumas-Vaižgantas mylėjo Birštoną, tad čia jis yra gerbiamas ir minimas.
Baigiantis susirinkimui, Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyriaus pirmininkas pakvietė visus dalyvauti Sausio 13-osios minėjimo renginiuose.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close