Bendruomenių sąskrydžio dalyviai suplaukė į Jiezną

Trejus metus Prienų rajono savivaldybės bendruomenių sąskrydžio laivas, nuleisdavęs inkarą Žemaitkiemyje, šiais metais pakeitė savo kryptį ir pasuko Jiezno link. Šeštadienį prie vaizdingo Jiezno ežero suplaukė gausus būrys bendruomenių, jų šeimų narių ir svečių. Ačiū reikia tarti ne tik organizatoriams, daug plušėjusiems kad šventė pavyktų sklandžiai, bet ir vasarai, kuri neskuba mūsų palikti ir tądien leido iki soties pasimėgauti saulės spinduliais.

Ketvirtajame rajono bendruomenių sąskrydyje dalyvavo beveik visos seniūnijos, išskyrus Pakuonio, Balbieriškio ir Šilavoto, nors pastarųjų dviejų seniūnai ir buvo užsukę į svečius. Šiemet po seniūnijų vėliava ir savo aktyvių seniūnų sparnu būrėsi ne viena, o keletas bendruomenių – vienose daugiau, kitose mažiau, tačiau ir vienos bendruomenės atstovus atsivežusios seniūnijos džiaugėsi, kad bendruomeniškumo dvasia juose dar nenunykusi ir ją žadina ne kas kitas, o jaunimas. Tokiais žodžiais galima apibendrinti Veiverių seniūnijos seniūno Vaclovo Ramanausko ir, rodos, niekad nepavargstančios šios seniūnijos „Mauručios“ bendruomenės pirmininkės Egidijos Cikanavičienės mintis. Pratęsiant jas, reikėtų nepamiršti pagirti Veiverių seniūnijos Veiverių krašto, Veiverių centro ir Juodbūdžio kaimo „Draugystės“ bendruomenių už finansinę paramą jų kraštą atstovavusiai „Mauručiai“. Tuo tarpu V. Ramanauskas pasiguodė, kad jeigu ne Egidija, nebūtų kam buvę atstovauti jų seniūnijai.

Bet palikime pasvarstymus pamąstymui pačioms bendruomenėms, ypač tų seniūnijų, kurių atstovų apskritai nesimatė, ir pasidžiaukime visomis atvykusiomis – jų išradingumu įsirengiant ir puošiant kiemelius, idėjų gausa, šmaikštumu, vaišingumu. Išlaužo seniūnijos bendruomenės vaišino svečius žuviene ir įspūdingo dydžio Išlaužo tvenkinių „rykliu“, Ašmintos seniūnijos Alksniakiemio bendruomenė, įsikūrusi po ąžuolų lapų vainikais ir žolynų girliandomis, kvietė pasigrožėti puikiai įrengtais stendais ir susipažinti su jų krašto istorijos kūrėjais ir puoselėtojais bei nūdienos talentais ir jų darbais, džiugiomis kasdienybės akimirkomis. Prienų bendruomenė pasitelkė į pagalbą Vaikų dienos centro atstovus bei savanorius, kartu išpuošė kiemelį, patys įsikūnijo į dievus ir deives. Naujosios Ūtos seniūnijos bendruomenių nariai nestokojo išradingumo, jų gausus stalas iš tolo švietė miško ir sodo gėrybėmis. Retai kada gali tekti paragauti rūkyto bebro ar šernienos troškinio, voveraičių sriubos, pasimėgauti vėlyvosiomis braškėmis, avietėmis ar gervuogėmis. O kur dar naminiai šeimininkių ruošti skanėstai, kuriais visos bendruomenės galėjo pasigirti ir kitus pavaišinti.

Iškilmingai paskelbus sąskrydžio atidarymą, jo dalyvius pasveikino Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, J. Palionio paramos ir labdaros fondo įkūrėjas Andrius Palionis, Tarybos narys Vytautas Kamblevičius ir „Swedbanko“ Prienų skyriaus vadovas Gintautas Bartulis. Meras įteikė padėkas sąskrydžio organizatoriams – Jiezno seniūnijos bendruomenių pirmininkams: Šiugždinienei, V. Šiupšinskui, I. Urbanavičienei, A. Mineikienei bei Prienų rajono bendruomenių asociacijos pirmininkui V. Kupstui. Jam buvo skirta ir G. Bartulio asmeninė dovana.

Netrukus vyko bendruomenių prisistatymas, kiemelių apžiūra, sportinės varžybos. Jų metu skambias dainas susirinkusiesiems dovanojo jaunoji Laura Kazlauskaitė.

Visų seniūnijų bendruomenių atstovai aktyviai dalyvavo futbolo, parko tinklinio varžybose, įvairiose žaidybinėse rungtyse – tai ir pasagos mėtymo, bėgimo su maišais, vandens nešimo bei kitose. Užsiėmimų netrūko nei mažam, nei dideliam. Na, o virvės traukimas sulaukė gausiausio žiūrovų dėmesio ir palaikymo. Šioje aikštėje vyko ilga ir atkakli kova, po kurios paaiškėjo, kad pirmąją vietą laimėjo Išlaužo komanda, kuriai pelnyti nugalėtojų laurus padėjo ir dvi moterys. Antroji vieta atiteko Naujosios Ūtos, trečioji – Prienų komandoms.

Futbolo aikštėje sėkmė lydėjo šeimininkus – jie ir tapo šių varžybų nugalėtojais. Antroji vieta atiteko Prienų bendruomenės komandai ir trečioji – Veiverių seniūnijos „Mauručios“ bendruomenės jaunimui. Tinklinio varžybose pirmąją vietą iškovojo Išlaužo atstovai, antrąją ir trečiąją vietas pasidalino „Mauručios“ bei Prienų komandos.

Už aktyvų dalyvavimą sąskrydžio organizatoriai padėkojo visų bendruomenių pirmininkams, o išradingiausiai parengę prisistatymus, įsirengę kiemelius ir stipriausi sporto rungtyse pelnė taures, dailius keraminius prizus, kuriuos pagamino dailininkė Aušra Deltuvienė.

Už puikų prisistatymą, piratišką įvaizdį pirmoji vieta buvo skirta Išlaužo seniūnijos atstovams, kuriems atiteko ir linksmiausios komandos nominacija. Dievišką įvaizdį pasirinkusiems prieniečiams paskirta antroji vieta, ir trečioji – naujaūtiškiams, pelniusiems taip pat ir gausiausios komandos prizą. Vaišingiausiųjų prizas įteiktas šeimininkams – Jiezno seniūnijos atstovams.

Tarybos narys V. Kamblevičius prizą skyrė Jiezno sporto klubo „Uola“ vadovui, vienam iš sportinių rungčių organizatorių ir teisėjų, žymiam sportininkui, šių metų Baltijos šalių fitneso čempionato vicečempionui Vytautui Sadauskui.

Susumavus visus balus ir rezultatus pirmoji vieta ir mero taurė atiteko Išlaužo seniūnijos bendruomenėms, antroji – Prienų bendruomenei ir trečioji vieta – Naujosios Ūtos seniūnijos bendruomenėms. Taigi, šiais metais pereinamoji mero taurė iškeliavo į Išlaužą, o ši seniūnija įgijo teisę ir nelengvą organizacinę naštą (tai tikrai galėtų patvirtinti jiezniškiai) kitais metais rajono bendruomenių sąskrydį organizuoti savo krašte.

– Visuomet po šventės turiu savo nuomonę, jog galima buvo padaryti ir geriau. Vis dėlto manau, kad tie, kurie atvyko į šį sąskrydį, išsivežė geras emocijas, – įspūdžiais pasidalino Jiezno seniūnas A. Bartusevičius. – Tai pramoginis, niekuo neįpareigojantis renginys, – sakė jis, apgailestaudamas, kad bendruomenių aktyvumas tokiuose renginiuose dar nėra pakankamas.

 

Autorės nuotraukos

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close