Skaitytoją-ne į RAUDONĄJĄ KNYGĄ!

Modernėdama visuomenė atitolo nuo knygos ir skaitymo. Retokai susikaupiam atidžiam, nuosekliam  knygos skaitymui. Kompiuteris, mobilusis telefonas, televizija, radijas išstumia.

iš mūsų gyvenimo knygą, ,,praryja’’mūsų laiką.   Kartais atrodo, kad  skaitytoją kaip nykstančią homo  sapiens  rūšį teks įrašyti į Raudonąją knygą.

Kad skaitytojas ,,neatsidurtų’’ Raudonojoje knygoje, Kauno apskrities viešoji biblioteka parengė kilnojamąją parodą. 2014-ųjų pradžioje ši paroda- projektas ,,Asmenybė ir knyga“- atkeliavo į Jiezno gimnaziją. Projekto tikslas- susipažinti su knygomis, kurios paliko ryškų pėdsaką garsių  Lietuvos žmonių gyvenime. Lietuvoje plačiai žinomi menininkai, žurnalistai, sportininkai, šou pasaulio atstovai pasakoja  apie jiems didžiausią įspūdį palikusias knygas.

Apžiūrėdami ekspoziciją , susipažįstame su mūsų įžymybių perskaitytomis tuo metu reikalingiausiomis knygomis, kurios  ,,atvėrė akis‘‘, ,,užgavo‘‘ neužčiuoptą stygą, suteikė skaitymo džiaugsmą, nugramzdino į susimąstymo  akimirkas.  Daugelį paminėtų knygų ,,favoričių‘‘ gali rasti bibliotekoje: tai A. Diuma, E. M. Remarko,  A. de Sent-Egziuperi, E.Hemingvėjaus, M. Bulgakovo, G. G. Markeso, V. Mykolaičio –Putino, D.Brown ir kt. knygos.

Tiek paties geriausio draugo pasiūlyta knyga, tiek mėgstamiausios  sporto (M.Kalniečio, V. Aleknos), teatro (R. Staliliūnaitės,  G. Ivanausko, E. Stanciko), muzikos  ( Merūno, V. Čepinskio, M. Rubackytės), literatūros, šou pasaulio įžymybių išsakytos mintys apie knygas- puikiausios rekomendacijos paaugliams ir gimnazistams, ieškantiems  knygos mus supančios informacijos lavinoje.

Dėkojame projekto vadovei Rimantei Tamoliūnienei, fotografui Vytautui Tamoliūnui, dizainerei Linai Kukauskaitei ir visai darbo grupei už knygos priartinimą prie mūsų.

V. Sarojanas sakė ,, Kiekviena knyga gali padaryti gražesnį jei ne visą žmogaus gyvenimą, tai bent jo dalelę“. Ši paroda daugeliui  dalelę jų gyvenimo  padarys gražesnę, padės įgyti  draugą, kuris nuskaidrina vienatvės valandas, išblaško liūdesį, atsako į iškilusį klausimą, daug prisidės, kad skaitytojas nebūtų įrašytas į Raudonąją knygą.

 

Vitalija Rūdienė,

Jiezno gimnazijos bibliotekininkė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close