Gruodžio 29-ąją žymi Lietuvos aktorė Regina Varnaitė atvyko į susitikimą su šilavotiškiais. Šį renginį gyventojams švenčių proga dovanojo TS-LKD Prienų skyrius. Nedidelė, bet jauki Šilavoto laisvalaikio salė vos talpino visus norinčius pamatyti ir išgirsti žinomiausią Lietuvos teatro ir kino aktorę, šešis dešimtmečius vaidinančią Kauno dramos teatre.

Prienų skyriaus pirmininkė Ona Vilčiauskienė, pasveikinusi visus šv. Kalėdų ir artėjančių Naujųjų metų proga, pristatė žiūrovams viešnias – aktorę R. Varnaitę ir jos dukrą, TS-LKD Žaliakalnio skyriaus pirmininkę Aušrą Eidukaitytę.

Labai nuotaikingai Aušra papasakojo apie savo tėvelius – aktorius R. Varnaitę ir V. Eidukaitį, apie jų vaidmenis spektakliuose. „Nuostabu, kai praėjus daugiau nei dvidešimčiai metų žmogus pasako, kad prisimena matytus spektaklius, kuriuose vaidino mano mama ar tėtis”, – kalbėjo Aušra. Įdomiai ir išsamiai papasakojo ir apie įsimintinus R. Varnaitės vaidmenis:  Kauno dramos teatre nuo 1952 metų dirbusi aktorė sukūrė per šimtą įvairaus charakterio vaidmenų ir nors žiūrovams geriausiai pažįstama kaip komiškų personažų kūrėja, tačiau jos kūrybinėje biografijoje buvo ne tik komiškų, bet ir tragiškų, dramatinių ir net vyriškų vaidmenų.

R. Varnaitė suvaidino žiūrovams jau legenda tapusį Bekampienės vaidmenį Keturakio komedijoje „Amerika pirtyje“. „Režisierius V. Lencevičius pasiūlė kurti labai ryškius, žaismingus charakterius. Aš sugalvojau pamėgdžioti vištą”, – šypsojosi aktorė. Spalvingai ir įdomiai suvaidino Uršulę iš K. Borutos „Baltaragio malūnas“ bei Antosę iš E.Mikulėnaitės „Visada tas pats“, jausmingai skaitė B. Brazdžionio eiles.  Aktorė visus žavėjo savo nuoširdžia šypsena, gyvybingumu  ir spinduliuojančia gyvenimo šiluma.

Tai jau ne pirmas aktorės susitikimas su rajono gyventojais. Būdama mūsų partijos nare, ji mielai važiuoja į susitikimus – šią vasarą buvo šiltai sutikta jiezniškių. Atsisveikinant sutarėme, jog tai ne paskutinis susitikimas mūsų rajone.

 

TS-LKD Prienų r. skyriaus pirmininkės pavaduotojas

Kęstutis Palionis

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close