Paroda Birštono sakraliniame muziejuje

Į Birštono sakralinį muziejų kviečia įspūdinga paroda „Šešėliai ir veido šviesa“. Ją lankytojams paruošė dvi žinomos ir garsios menininkės Albina Žiupsnytė ir Alina Meškauskaitė-Kvedarauskienė.

A. Žiupsnytė birštoniečiams pažįstama iš parodų „Gloria Deo“, kuriose ji ne pirmi metais dalyvauja su savo nepaprastai gražiais, įdomiais ir subtiliais darbais. Menininkė yra baigusi J. Naujalio meno mokyklą.

Pagrindinės jos kūrybos temos yra žmogaus, Dievo ir gamtos santykis, vidinė dvasios kelionė Viešpaties karalystės link. Menininkė dirba ir kuria paveikslus tapybos ir grafikos priemonėmis, piešia ant šilko, daro darbelius iš keramikos bei medžio. Skaitytojai pažįsta ją ir kaip knygų iliustratorę, poetinių tekstų autorę ir netgi pasakų kūrėją. A. Žiupsnytė nuo 1982 metų yra surengusi gausybę personalinių parodų, jos darbai yra iškeliavę ir toli už Lietuvos ribų.

Šioje parodoje A. Žiupsnytė pateikia daugybę kalėdinės temos karpinių, kuriuose gausu įvairių simbolių, taip pat ir angelų. Angelai – vieni mėgstamiausių dieviškųjų būtybių. Pasak menininkės, angelas visiškai laisvas, kaip menas, kaip kūryba, kaip muzika ir kaip gėris bei grožis, todėl ir yra labai suprantamas žmogui.

Kitoje sakralinio muziejaus salėje įsikūrę dailininkės grafikės Alinos Meškauskaitės- Kvedarauskienės darbai. A. Meškauskaitė-Kvedarauskienė1968 m. baigė Lietuvos valstybinį dailės institutą, kur studijavo dailės pedagogiką. Vėliau dirbo lakštinės grafikos srityje, dėstė Kauno meno mokykloje. Apie šią menininkę žinoma nedaug, nors jos darbai daug iškalbingesni ir pasakoja apie dailininkės vidinius išgyvenimus, žmogaus ir dieviškosios dvasios santykį.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close