Tarybos posėdis. Linkėjo kitais metais dirbti labiau susitelkus

Į paskutinį praėjusių metų Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdį susirinko 20 Tarybos narių. Politikams reikėjo apsvarstyti vos du klausimus, todėl prieššventinis posėdis, praskaidrintas simbolinėmis dovanėlėmis, truko neilgai.

Prieš posėdį rajono meras Vytas Bujanauskas palinkėjo politikams pamiršti Gyvatės metus, nešnypšti kampais, nesiskaldyti, o pradėti dirbti glaudžiai visiems bendradarbiaujant rajono labui. Pasak mero, ateinantys metai turėtų būti geresni ne tik rajonui, bet ir visai Lietuvai.

Posėdyje buvo patvirtinti Prienų rajono savivaldybės 2012–2014 metų strateginio veiklos plano pakeitimai (jų reikėjo dėl pasikeitusio biudžeto ir 2013 metais įgyvendinant strateginį veiklos planą atsiradusių būtinų pakeitimų programų priemonių asignavimuose) bei paskutinį kartą patikslintas 2013 metų savivaldybės biudžetas.

Perskirstytos biudžeto lėšos buvo skirtos kompensacijoms už šildymą ir karštą vandenį, biudžetinių įstaigų darbo užmokesčiui. Į Tarybos narės Loretos Jakinevičienės klausimą, ar už gruodžio mėnesį biudžetinės įstaigos gaus atlyginimus, buvo pateiktas neigiamas atsakymas. Paaiškėjo, kad už lapkritį atlyginimus visiems darbuotojams sumokėjo tik keturios biudžetinės įstaigos: Švietimo centras, Prienų krašto muziejus, Visuomenės sveikatos biuras ir Socialinių paslaugų centras. Šių įstaigų sutaupytų lėšų dalis buvo perkelta į darbo užmokesčio fondą.

Atkreipdama dėmesį, kad dauguma biudžetinių įstaigų darbuotojų liko be atlyginimų, opozicijos atstovė taip pat klausė, už kokius papildomus darbus išmokėti atlyginimai su priedais rajono savivaldybės administracijos skyrių specialistams: Ilonai Ramanauskienei (621 Lt), Sigitai Ražanskienei (828 Lt) ir Vytautui Griausliui (769,5 Lt). Atsakydamas administracijos direktorius Algis Marcinkevičius teigė galintis apie kiekvieną specialistą kalbėti ilgai, tačiau tam prireiktų laiko, todėl sutiktų paaiškinti po klausimo svarstymo. Pasak administracijos direktoriaus, savivaldybės administracija, laikydamasi administracijos direktoriaus patvirtinto taupymo priemonių plano, neįdarbino nemažai darbuotojų, t. y. neužėmė tam tikrų pareigybių, tokiu būdu sutaupė beveik 200 tūkst. litų, kuriuos galėjo perskirstyti mokykloms.

Kitas Tarybos posėdis numatomas 2014 m. vasario 13 d., nes bus ruošiamas 2014 metų savivaldybės biudžetas, kurį reikės priimti iki vasario pabaigos.

Baigiantis posėdžiui meras V. Bujanauskas padėkojo Tarybos nariams už darbą, už išsakytas kritines mintis, pastebėtas klaidas, tačiau išreiškė viltį, jog kitais metais politikai dirbs draugiškiau ir galbūt labiau susitelkę.

 Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close