Popietė „Metai baigiasi – metai prasideda“

Birštono bibliotekoje puoselėjama graži tradicija pasidžiaugti nuveiktais metų darbais ir numatyti ateities renginukus ir veiklą. Šis renginys, sujungiantis praėjusius ir ateinančius metus, vadinasi „Metai baigiasi – metai prasideda“.

Apie tai, kas vyko praėjusiais metais ir kuo galima didžiuotis, pasakoja Birštono viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja Nijolė Raiskienė.

„Tradicinė popietė „Metai baigiasi – metai prasideda“ gruodžio 19 d. Birštono viešojoje bibliotekoje vyko šiltoje ir jaukioje aplinkoje. H. K. Anderseno mergaitė šildėsi nuo šalčio sugrubusias rankas ir širdelę degtukais, o mus šildė per metus padaryti darbai, gražus bendravimas ir bendradarbiavimas. Dažnos bibliotekos lankytojos Monika Leščinskaitė ir Greta Žitkutė smuiko bei savo gebėjimų dėka susirinkusiuosius nuteikė jaukiam bendravimui. Prisiminti Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriuje poezijos popietėmis ar dokumentų parodomis paminėti rašytojų jubiliejai: Violetos Palčinskaitės 70-metis, Anzelmo Matučio 65-metis, Sigito Gedos 70-metis, Martyno Vainilaičio 90-metis, Prano Mašioto 150-osios gimimo metinės. Buvo kalbama ir apie2014 m. minimas Kristijono Donelaičio 300-ąsias gimimo metines bei kitus svarbius skyriaus renginius. Kalendoriais „Skaitymas: sėkmė ir džiaugsmas“ apdovanoti piešinių konkurso „Aš ir mano biblioteka“ ikimokyklinio amžiaus ir 1–4 klasių mokiniai Karina Švedaitė, Tomas Stambrauskas, Miglė Juozaitytė ir kt.; skaitymo skatinimo konkurso „Skaitymas: sėkmė ir džiaugsmas“ dalyviai Jokūbas Dargis, Silvija Skvernevičiūtė, Airida Bubnytė, Vakarė Stambrauskaitė ir Tomas Milušauskas; aktyviausi viktorinų organizatoriai Monika Leščinskaitė, Gabrielė Liaugodaitė, Karina Stankevičiūtė, Augustė Zubavičiūtė, Austėja Žėkaitė, Žygimantas Bubnys; aktyviausiai skaičiusieji vaikai Aistė Abramavičiūtė, Vakarė Stambrauskaitė, Augustė Zubavičiūtė, Eglė Jakubauskaitė, Žygimantas Bubnys, Austėja Žėkaitė, taip pat Kamilė Čeplinskaitė, Julija Zajančkauskaitė, Ineta Kaškonaitė, Jarūnė Vaitkevičiūtė ir kiti“, – sakė N. Raiskienė

Kaip pasakojo Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja, popietės metu buvo paskelbtos populiariausios vaikų knygos. Tai R.R.Russel „Prietrankos dienoraštis“, J.Kinney „Nevykėlio dienoraštis“ (abiejų dienoraščių populiarios visos dalys). Jaunimas dažniausiai iš bibliotekos skolinosi programines, t. y. mokymuisi skirtas knygas: A. Škėmos „Balta drobulė“, E. Remarko „Vakarų fronte nieko naujo“, B. Sruogos „Dievų miškas“ ir kt.

Birštono futbolo komandos kapitonui Edviniui Stražnickui popietės metu buvo įteiktas bibliotekos savanorio iš Italijos Valerio de Fusco nupirktas futbolo kamuolys.

Popietės pabaigoje visus nudžiugino „Laimės šulinys“, kurį pripildyti padėjo įvairios Birštono įmonės: svečių namai „Audenis“, gurmanų krautuvėlė „Mažoji Italija“, Neringos Beleišienės IĮ, AB „Versmė“, UAB „Ernas“. Joms vaikai tarė nuoširdų AČIŪ.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close