Šventiniai renginiai Socialinių paslaugų centro bendruomenėje

Adventui baigiantis ir prieš prasidedant naujam kalendoriniam ratui, Prienų rajono savivaldybės Socialinių paslaugų centro darbuotojai organizavo ne vieną popietę.

Adventinės popietės, kurioje dalyvavo centro neįgaliųjų grupės lankytojai, metu buvo kalbama apie advento prasmę, lietuvių liaudies papročius, Kūčių vakaro burtus, tikintis, kad grįžę į namus centro lankytojai juos prisimins kartu su savo artimaisiais.

Centro direktorė Aurelija Urbonienė kiekvienam popietės dalyviui nuo adventinės žvakės uždegė ir perdavė po mažą žvakelę, linkėdama parsinešti į namus po šilumos ir gerumo simbolį. Netikėtai pasirodžiusiam Kalėdų Seneliui, panorusiam pasidžiaugti visų nuveiktais gerais darbais, centro lankytojai vardijo įsimintiniausius darbus, o vieni kitiems linkėjo sėkmės, dovanojo šypsenas. Už tai visi buvo nudžiuginti dovanomis. Ši popietė dar kartą suteikė galimybę pajusti artumo, bendrystės akimirkas, sustiprino bendruomeniškumo jausmą, norą būti geresniems. Tai buvo tarsi preliudija į Kalėdų šventę, kuri buvo rengiama Prienų miesto šeimų, kurioms teikiamos socialinės paslaugos, vaikučiams.

Į susitikimą su Kalėdų Seneliu vaikai, vedami savo tėvelių, rinkosi iš karto po šv. Kalėdų, gruodžio 27-ąją. Į šventinę popietę buvo pakviesti 62 vaikai. Popietę vedė voverytė Šiška (Zita Kuzminskienė). Vaikučiai įdėmiai klausė jos pasakojimų apie kalėdinius stebuklus, klampojo per įsivaizduojamas sniego pusnis, pūsdami šaltą orą net bandė gaminti sniegą… Popietėje muzikavo ir kalėdines giesmes giedojo „Žiburio“ gimnazijos muzikos mokytoja Roma Ruočkienė.

Kokia Šv. Kalėdų šventė be Kalėdų Senelio? Smagu, kad apsukrioji voverytė Šiška turėjo Kalėdų Senelio mobiliojo telefono numerį, tad, jai pakvietus, salėje pasirodė Kalėdų Senelis su dviem pilnutėliais maišais dovanų. Centro direktorė pasidžiaugė, kad jau ketvirtus metus iš eilės Kalėdų Senelio maišą dovanomis padeda pripildyti Nyderlandų paramos fondas, atstovaujamas Juditos ir Wilbers Louwers. Šventės dalyviai garsiai šaukė ačiū rėmėjams, atsiuntusiems puikias kalėdines dovanas. Stebėdami švytinčius mažylių veidus, spindinčias jų akis, džiaugėsi ir popietės organizatoriai, dalyviai bei svečiai .

Džiugu, kad Socialinių paslaugų centro lankytojus, klientus sieja kaskart vis stiprėjantis tarpusavio ryšys, draugiškumas, bendrumo jausmas.

 

Parengta pagal Socialinių paslaugo centro informaciją

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close